Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

Wat zijn infrarood panelen?

Het gebruik van infrarood panelen is een modern alternatief voor het verwarmen van een huis of kantoor. Het is een vervanging van traditionele verwarming via een cv-ketel en radiatoren. Infrarood panelen worden steeds vaker in plaats van elektrische verwarming of vloerverwarming gebruikt. Ze zijn helemaal van deze tijd en worden steeds populairder. De panelen werken door het veilig afgeven van infrarood straling. Dit is te vergelijken met de warmtestraling van de zon en het is daarom heel natuurlijk. Traditionele verwarming verwarmt eerst de dichtstbijzijnde lucht en daarna pas de rest van de ruimte, terwijl de warmte van infrarood panelen zich direct door de hele kamer verspreidt. Personen en objecten, zoals meubels en vloeren, die zich in de ruimte bevinden, worden meteen verwarmd. Vanaf de objecten verspreidt de warmte zich weer door de lucht van de kamer. Dit bespaart energie en voelt prettiger op de huid. Voor verschillende omstandigheden zijn er diverse soorten infrarood panelen. Sommigen zijn geschikt voor gebruik in huis, anderen zijn gemaakt voor grotere ruimtes. Er zijn speciale infrarood panelen voor plafonds van hoge industriële ruimtes en ze worden gebruikt in scholen, sportcomplexen, kerken en winkels. Er zijn versies die speciaal geschikt zijn voor terrasverwarming en zelfs voor het verwarmen van een honden- en duivenhok. Ben je echt een koukleum? Dan kun je tijdens je werk met infrarood panelen je benen en voeten verwarmen onder je bureau.

Waarom kiezen voor infrarood panelen?

Infrarood panelen hebben meerdere aanzienlijke voordelen ten opzichte van andere soorten verwarming in huis of op kantoor. De voordelen zijn:

  • Lage kosten: de aanschafkosten van de panelen zijn lager in verhouding tot andere verwarmingssystemen;
  • Eenvoudige installatie: ze zijn makkelijk in huis te plaatsen;
  • Aantrekkelijk uiterlijk: ze zien er veel beter uit dan traditionele radiatoren en elektrische verwarmingssystemen;
  • Zuinig: ze gebruiken in de juiste omstandigheden minder energie dan andere verwarmingssoorten.

Met oog op al deze voordelen zijn infrarood panelen in de meeste gevallen de beste keuze, ook vanuit een financieel en milieuvriendelijkheid perspectief. Voor zowel op kantoor als in huis zijn infrarood panelen ook een fijn alternatief omdat het een aantrekkelijk uiterlijk heeft. Ze zijn klein en worden gemonteerd op muren en plafonds. Het is mogelijk om een paneel in verschillende uitvoeringen te kiezen. Je kunt kiezen uit diverse kleuren, je kunt er een afbeelding op laten plaatsen en je kunt een paneel zelfs in de vorm van een krijtbord aanschaffen. De panelen kunnen zo onopgemerkt mogelijk blijven of gebruikt worden om een kamer op te vrolijken. Je kunt een paneel zelfs gebruiken om berichten op achter te laten voor familie of collega’s. Er zijn ook panelen verkrijgbaar in de vorm van een spiegel en er zijn blacklight heaters. Er zijn verschillende maten en sterktes te koop. Ze worden afgestemd op de grootte van de ruimte en de beschikbare oppervlakte waarop het paneel geplaatst moet worden. Daardoor zijn ze voor bijna alle kamers en werkruimtes geschikt.

Waar zijn ze te koop?

HeatXL.nl heeft een breed assortiment van infrarood panelen voor in huis, op kantoor en industriële ruimtes. Ze bieden alleen producten met de hoogste kwaliteit. Alle producten zijn ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland. HeatXL is een groothandel en verkoopt de panelen aan de installateurs. Naast panelen bieden ze diverse soorten thermostaten en dimmers die nodig zijn om de verwarmingselementen optimaal te gebruiken. HeatXL levert en monteert ook grotere projecten voor het verwarmen van bijvoorbeeld kantoren, sportcomplexen en bedrijfshallen. De producten zijn te bestellen in de webshop van HeatXL.nl. Voor bestellingen vanaf € 750,- is de verzending naar Nederland gratis. Neem gerust contact op met de adviseurs van HeatXL voor meer informatie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn