Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

Wat houdt OSINT precies in? 

Tegenwoordig gaat alles digitaal. We versturen e-mails en appjes in plaats van brieven en we bestellen en downloaden alles in plaats van ervoor naar de winkel te gaan. De digitale wereld brengt een hoop voordelen met zich mee. We kunnen veel gemakkelijker aan informatie komen, we kunnen gemakkelijker met mensen over de hele wereld communiceren en we hoeven voor de meeste zaken de deur niet eens meer uit. Dat bijna alles nu digitaal gaat, betekent echter ook dat heel veel informatie voor iedereen toegankelijk is. Het internet is immers een openbare plek waar iedereen met een internetverbinding toegang toe heeft. Doordat vrijwel alles nu openbaar toegankelijk is, komt OSINT om de hoek kijken. OSINT is de afkorting voor Open Source Intelligence. OSINT is de methode die je kunt gebruiken om informatie te vergaren vanuit openbare bronnen. Denk hierbij aan foto’s en artikelen op websites, maar ook informatie over bedrijven en personen. 

Volg een OSINT-opleiding aan het International Anti Crime Academy 

De informatie die overal vrij te vinden is, kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Het bestrijden en voorkomen van criminaliteit is het voornaamste doel. Wanneer je openbare informatie echter op een effectieve wijze in wilt zetten, is het wel belangrijk dat deze informatie aan bepaalde eisen voldoet. Zo moeten de informatie en de bron betrouwbaar zijn en moet gekeken worden in hoeverre de informatie waardevol is voor het onderzoek. Een OSINT-analist moet dan ook over een erg goed analytisch vermogen beschikken en zeer nauwkeurig te werk kunnen gaan. Open Source Intelligence is een speciale tak binnen het beroep die dan ook vraagt om een gespecialiseerde vaktechnische opleiding. Zo’n speciale OSINT-opleiding kun je volgen aan het International Anti Crime Academy. Het International Anti Crime Academy verzorgt verschillende erkende opleidingen op het gebied van digitale informatie en veiligheid. Zo kun je er verschillende opleidingen, cursussen en workshops volgen op het gebied van: 

  • Open Source en Social Media Intelligence 
  • Intelligence Analysis 
  • OSINT-vervolgopleidingen 
  • Opsporing en forensisch onderzoek 
  • Cybersecurity 

Er zijn dus verschillende opleidingen te volgen aan het International Anti Crime Academy. Het International Anti Crime Academy is een erkende particuliere opleider en de enige opleider in Europa waar je een erkend diploma kun behalen op het gebied van Open Source Intelligence. Een OSINT-opleiding aan het International Anti Crime Academy bestaat uit twee modules. Je leert er met verschillende tools werken die je nodig hebt voor het vergaren van openbare informatie en inlichtingen. Daarnaast leer je ook hoe en waar je deze informatie kunt vinden, zowel op het openbare internet als op het afgeschermde dark web. Er wordt je echter niet alleen aangeleerd hoe en waar je deze informatie kunt vinden, maar uiteraard ook hoe je dit anoniem en veilig kunt doen. Uiteraard heb je aan alleen het vinden en verzamelen van informatie niets. Je leert tijdens de opleiding dan ook hoe je de informatie die je hebt verzameld, kunt structureren en analyseren en hoe je vervolgens een onderzoeksrapport opstelt. Wanneer je beroepsmatig informatie moet verzamelen, dan is de OSINT-opleiding van het International Anti Crime Academy zeker een aanrader. Kijk voor meer informatie op anti-crime-academy.com. 

Schrijf je nu in voor een erkende opleiding 

Wil jij ook graag weten hoe Open Source Intelligence werkt en wat je er allemaal mee kunt? Wil je leren hoe je anoniem informatie kunt vergaren over alles wat je maar kunt bedenken? Schrijf je dan nu in voor de erkende OSINT-opleiding aan het International Anti Crime Academy. Je leert er alles over openbare informatie en hoe je deze het beste kunt verzamelen en analyseren. Kijk op https://www.anti-crime-academy.com/ voor alle opleidingen en schrijf je vandaag nog in. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn