Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

Waar kun je een luchtreiniger test doen?

Heb jij het idee dat de lucht in jouw woning of bedrijfspand niet zo fris is? Krijg je last van luchtwegklachten als je daar bent? Dan zou je een luchtreiniger test kunnen doen via de webshop van luchtreiniger.nl. Zo’n test zegt eigenlijk niks over de kwaliteit van de lucht in jouw pand (dit is heel erg moeilijk te meten) maar kan je wel vertellen welke luchtreiniger in jouw geval het meest geschikt is. Er bestaan namelijk luchtreinigers in super vele verschillende varianten, en welke je nodig hebt hangt heel erg af van het type klachten dat je ervaart Als jij bijvoorbeeld last hebt van astma of hooikoorts dan zal deze luchtreiniger test uitwijzen dat je een zuiveraar met zogeheten HEPA-filter nodig. Deze filter vangt stofdeeltjes, maar ook pollen en huidschilfers van huisdieren op. Dat zijn de grootste veroorzakers van luchtwegklachten voor mensen die daar gevoelig voor zijn. Het kan echter ook zijn dat je die luchtreiniger test doet voor een groot kantoorpand, en dan zal daar een hele andere uitkomst uitkomen. Zeker als het een hele grote ruimte is is een normale luchtzuiveraar die ook thuis zou gebruiken niet voldoende. Deze heeft te weinig capaciteit, en werkt in principe wel, maar het effect ervan op een groot kantoor is echt minimaal en dus zonde van je geld. En als het apparaat niet goed past bij de ruimte en het doel waar je hem voor wilt gebruiken dan kun je hem niet zo goed niet kopen. Doe dus eerst een luchtreiniger test voordat je tot aankoop overgaat, om te checken of je wel de juiste hebt uitgezocht.

De beste luchtzuiveraar voor thuis

Het grootste deel van de mensen die bovengenoemde luchtreiniger test doet bij deze webshop is geïnteresseerd in een apparaat voor thuisgebruik. Het hangt natuurlijk een beetje af van de grootte van je woning, maar over het algemeen kun je met een normaal formaat apparaat prima uit de voeten, zeker als hij enkel voor in de slaapkamer is. (Je ligt namelijk 1/3 van je leven in bed, en daar wil je natuurlijk schone lucht inademen, zodat je longen elke nacht rust krijgen.) De luchtreiniger test zal je uitwijzen welk apparaat het meest geschikt is, maar dit zal over het algemeen een apparaat van gemiddelde grootte zijn, die de volgende deeltjes goed uit de lucht filtert:

  • Fijnstof
  • Pollen
  • Huisstofmijt
  • Bacteriën
  • Schimmels

Overigens zijn er een aantal deeltjes die alleen goed worden gezuiverd als je kiest voor een luchtzuiveraar met ionisator. Zo’n ionisatie zorgt er namelijk voor dat de zuurstofmoleculen in de lucht een elektrische lading krijgen, waardoor ze een verbinding maken met de vervulde deeltjes, welke vervolgens neerslaan in de nabije omgeving. Oftewel, op de vloer. 

luchtreiniger test voor op kantoor

Heb je echt een hele grote luchtzuiveraar nodig dan kun je in diezelfde webshop om advies vragen of gewoon de luchtreiniger test doen voor deze kantoorruimte. Je gaat wel meer geld kwijt zijn aan het apparaat, want hoe groter de ruimte is die je moet zuiveren, hoe beter het apparaat moet werken. Koop er dus pas een als je de luchtreiniger test hebt gedaan, want dan weet je zeker dat het geen weggegooid geld is en dit apparaat geschikt is voor de ruimte waar je hem in wilt gebruiken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn