Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

Via de groothandel bloemen bestellen voor mijn projecten

Ik ben sinds korte tijd een eigen bedrijf begonnen. Niet zomaar een bedrijf zoals zovele bedrijven binnen de zzp – nee, ik zit best wel in een niche. Mijn bedrijf richt zich op het ondersteunen van uitvaartdiensten en rouwprocessen. Een beetje vreemd denk je wellicht, maar dat valt wel mee. Wat ik vooral doe, is het maken van grafversiering en bloemstukken die tijdens of na de begrafenis gebruikt kunnen worden. We vergeten te vaak dat het overlijden niet het afscheid is; het echte afscheid is tijdens de begrafenis waarbij we echt gedag moeten zeggen aan de geliefde die overleden is. Het plaatsen van een prachtig bloemstuk is een manier om het stijlvol te doen en er een goed gevoel aan over te houden. Maar toen ik mijn bedrijf begon, had ik het idee dat ik het prima kon combineren met mijn vaste baan. Dat kon dus niet. Binnen de kortste keren kreeg ik veel meer bestellingen en aanvragen binnen dan ik aan had zien komen en moest ik wel fulltime aan het werk gaan. Daarbij moesten de kosten omlaag en de kwaliteit omhoog, niet echt de makkelijkste combinatie totdat ik besloot via de groothandel bloemen te bestellen.

Via de groothandel bloemen bestellen werkt veel beter

Voorheen ging ik naar de plaatselijke bloemist om de bloemen te kopen of te bestellen, maar daar zaten duidelijk nadelen aan:

  • Beperkt aanbod;
  • Beperkte aantallen;
  • Niet altijd verse bloemen.

Concreet: als ik op een morgen 100 verse rozen nodig heb, dan heb ik niet genoeg aan 20 rozen. Ik heb mijn klanten die ik tevreden moet houden en een begrafenis kan niet uitgesteld worden omdat ik niet klaar ben. Daarom heb ik gekozen om via de groothandel bloemen te bestellen. De kosten zijn lager, maar het gaat mij vooral om het brede aanbod en de grote aantallen bloemen die hier zijn. Via de groothandel bloemen bestellen zorgt ervoor dat ik altijd de bloemen krijg die ik nodig heb. Aangezien ik tegenwoordig tientallen orders per week binnenkrijg, kun je je wel voorstellen hoeveel bloemen er nodig zijn (ik gebruik er gemiddeld 20 per grafstuk). Via de groothandel bloemen bestellen was overigens veel makkelijker dan ik dacht dankzij MAG Flowers (http://www.mag-flowers.com/). Ik kon via het mobiele telefoonnummer op de website direct contact leggen met de persoon die ik moest hebben waardoor ik direct mijn bestellingen kon plaatsen. Kijk, zo kun je een bedrijf tenminste echt laten groeien en je klanten ook daadwerkelijk verder helpen.

Werkt alles nu goed?

Via de groothandel bloemen bestellen was een goede keuze. Door bij de groothandel bloemen te kopen weet ik dat de kwaliteit goed is. Ook weet ik dat ik mijn bestellingen op tijd krijg wanneer ik bij de groothandel bloemen bestel. Dat is van enorm belang. Ik krijg vaak een dag van tevoren een bestelling door. Het gebeurt zeer zelden dat ik meer dan drie dagen de tijd heb om een bestelling op te leveren. Daarom is het van belang dat alles optimaal werkt. Ik heb hiervoor wel de prijzen aan moeten passen, omdat ik vaak ’s avonds nog aan het werk ben of ’s morgens om vijf uur aan de koffie zit omdat ik een stuk af moet hebben. Door de prijzen iets hoger te leggen, kan ik via de groothandel bloemen bestellen in grotere aantal op de gok en heb ik wat marge om mensen in te schakelen die me kunnen helpen. De volgende stap is een eigen pand voor mijn bedrijf, hopelijk krijg ik dat volgend jaar rond en kan ik dan echt gaan knallen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn