Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

Verpakkingen food

Verpakkingen zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Als je naar de winkel gaat, kun je nog maar weinig producten kopen die niet zijn verpakt. Alleen bepaalde soorten groenten en fruit worden in de supermarkt nog zonder verpakking verkocht. Vroeger was dit wel anders. Wanneer je bijvoorbeeld bij de melkboer melk bestelde, kreeg je flessen thuisbezorgd, maar je moest de oude in ruil hiervoor weer inleveren. Deze flessen werden schoongemaakt en weer gebruikt. Tegenwoordig kun je melk alleen nog kopen in kartonnen pakken, die voorzien zijn van een laagje plastic aan de binnenkant. Dit karton moet worden weggegooid als de melk op is en zo zijn er nog talloze verpakkingen die niet nog een keer te gebruiken zijn. Hierdoor wordt er veel afval geproduceerd door de mens en raakt de aarde steeds meer vervuild. De mens kan echter niet meer zonder verpakkingen. Omdat veel soorten voedsel zo verpakt worden dat ze lang goed te houden zijn, kunnen voedingsmiddelen over de hele wereld worden verspreid. Hierdoor wordt het aanbod steeds gevarieerder en betaalbaarder voor iedereen. Verpakkingen voor food worden zo gemaakt dat ze de inhoud zo goed mogelijk bewaren en beschermen, maar ook presenteren. Verpakkingen voor food worden ontworpen voor de inhoud en met het milieu wordt weinig rekening gehouden. Alleen bepaalde soorten flessen en potten kunnen worden bewaard, maar in principe zijn weinig verpakkingen voor food bedoeld voor hergebruik. De belangrijkste doelen van verpakkingen voor food zijn in de eerste plaats het beschermen van de inhoud, maar ook het bewaren en bij elkaar houden van het product. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de presentatie van de inhoud. Verschillende soorten verpakkingen voor food doen dit op verschillende manieren. Gelukkig kun je zelf allerlei verschillende soorten verpakkingen laten maken door professionele bedrijven.

Verschillende soorten verpakkingen voor food

Er zijn veel verschillende soorten verpakkingen voor food. Het is heel erg afhankelijk van het soort voedsel, wat voor soort verpakking er wordt gebruikt. Als het bijvoorbeeld gaat om brood, wordt in de meeste gevallen een plastic zak gebruikt. De belangrijkste functie die de zak hier vervult, is het voorkomen dat het brood uitdroogt. Wanneer brood wordt blootgesteld aan de lucht, droogt het na verloop van tijd uit en is het minder lekker. Daarnaast zorgt de zak om het brood ervoor dat je het gemakkelijk mee naar huis kunt nemen. Een gesneden brood bestaat uit verschillende plakken en de zak zorgt ervoor dat het product handzaam blijft. Een ander voorbeeld is de verpakking van crackers. Er zijn heel veel soorten crackers, maar ze hebben allemaal gemeen dat ze slof en slap worden als ze worden blootgesteld aan de lucht. Daarom moeten de crackers worden verpakt in een materiaal dat ervoor zorgt dat ze luchtdicht zijn afgesloten. Voor deze verpakkingen voor food wordt vaak voor plastic gekozen of voor papier, dat aan de binnenkant van een plastic laagje is voorzien. Crackers zijn echter breekbaar en consumenten willen geen kapotte producten kopen. Daarom is ook nog voor een kartonnen doos gekozen, naast de plastic verpakking. Deze kartonnen doos zorgt voor stevigheid, waardoor de crackers bij elkaar gehouden worden en worden beschermd. Op deze manier worden de verpakkingen voor food op verschillende manieren aangepast aan de inhoud. Ook steeds meer producten worden zo verpakt, dat ze gemakkelijk mee te nemen zijn. Kleine verpakkingen drinken en eten zijn bijvoorbeeld mee te nemen naar school of werk. Producten die kwetsbaar zijn en vervoerd moeten worden, worden ingepakt in dozen met bubbeltjesplastic of piepschuim. Ook verpakkingen voor food dat kwetsbaar is, zijn hier op aangepast. Een goed voorbeeld is de eierdoos, die voorkomt dat de eieren elkaar raken en zo elkaar kapot kunnen maken.

Online verpakkingen bestellen

Als je op zoek bent naar op maat gemaakte verpakkingen voor food of voor andere soorten verpakkingen voor uiteenlopende producten, dan kun je het beste eens kijken op www.wierdenseverpakkingen.nl. Op deze website worden allerlei verschillende soorten verpakkingen aangeboden, waarbij je zelf op maat je verpakkingen kunt laten maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit op maat gemaakte kartonnen verpakkingen, maar ook voor folie, dat ook heel geschikt kan zijn als verpakkingsmateriaal. Daarnaast zijn er verschillende producten te koop die je kunnen helpen met het afsluiten en stevig maken van de verpakking, zoals tape en omsnoeringsband. Hiermee kun je een verpakking goed afsluiten, waarna het bijvoorbeeld vervoerd kan worden. Op de website vind je bijvoorbeeld:

 • Vouwdozen
 • Tape
 • Dispensers
 • Folie
 • Omsnoeringsband
 • Zakken
 • Hoezen
 • Pallets
 • Kokers
 • Beschermende materialen
 • Enveloppen

Wierdense verpakkingen levert kortom alle producten die je nodig hebt om goederen op een professionele en veilige manier te verpakken. Je kunt bijvoorbeeld met een gerust hart een kostbaar en kwetsbaar pakketje versturen, omdat er gebruik wordt gemaakt van voldoende beschermende materialen. Een stevige vouwdoos wordt bijvoorbeeld gevuld met luchtkussenfolie en vervolgens afgesloten met omsnoeringsband. Hierdoor wordt de inhoud goed beschermd en kan de verpakking niet zomaar worden geopend. Ook voor speciale producten zijn er goede verpakkingen. Er zijn bijvoorbeeld verpakkingen voor food die speciaal zijn ontworpen om de inhoud goed te presenteren. Verpakkingen voor food dat de klant moet overhalen om het te kopen wordt vaak door de verpakking heen getoond. Doorzichtig folie of glas zorgt ervoor dat de inhoud goed te zien is, waardoor de klant het water in de mond loopt. Voor deze en veel meer verpakkingen voor food en andere doeleinden kun je op www.wierdenseverpakkingen.nl kijken. Hier vind je alle soorten verpakkingen voor food die je kunt bedenken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn