Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

Uw pensioen opeisen na scheiding

Wanneer u met iemand het huwelijksbootje instapt, dan doet u dat natuurlijk niet met het idee dat u jaren later weer gaat scheiden. Het is voor de meeste mensen toch echt met de belofte “tot de dood ons scheidt”. Helaas kan het leven wel eens anders lopen en besluit u om te scheiden. Er zijn dan een heleboel zaken waar u over na zult moeten denken. Van het verdelen van de inboedel tot allerlei geldzaken. Daar behoort ook het pensioen opeisen na scheiding bij. Zeker wanneer een van de partners altijd degene was die werkte en de ander thuisbleef om bijvoorbeeld voor de kinderen te zorgen. Het is in veel huwelijken het geval dat de vrouw eigenlijk nooit pensioen heeft opgebouwd omdat de man dit deed door al die jaren te werken. Wanneer jullie dan gaan scheiden, dan heeft de vrouw geen pensioen om op te eisen wanneer zij de pensioenleeftijd behaalt. Dit kan zeer ernstige gevolgen hebben. Daarom is er een wet waarin het pensioen opeisen na scheiding mogelijk is. Hierbij is het erg belangrijk dat je het nodige weet op de volgende gebieden:

  • Rechten
  • Plichten

Binnen een huwelijk (en ook bij een scheiding) heb je de nodige rechten en plichten waar je aan moet voldoen. We raden je zeker aan om op de hoogte te zijn van de rechten, maar ook van de plichten die je hebt. Op die manier kun jij een duidelijk beeld krijgen van wat er nu wel en niet mogelijk is.

Regel het pensioen opeisen na scheiding

Bevind jij je in de situatie waarin je in een scheiding ligt, of misschien ben je inmiddels al gescheiden, en je wilt graag het pensioen opeisen na scheiding. Kom hiervoor dan eens naar het bedrijf Pensioen-zaken toe. Bij dit bedrijf werken er verschillende advocaten die jou uitstekend kunnen helpen op dit gebied. Je kunt hier op de website http://www.pensioen-zaken.nl/pensioen-opeisen-na-scheiding/ al een stuk meer informatie over vinden en we kunnen je zeker aanraden om dat eens door te nemen. Het pensioen opeisen na scheiding wordt dankzij deze advocaten ineens een stuk makkelijker. Het is niet jouw fout dat je tijdens het huwelijk geen pensioen hebt opgebouwd. Het is in veel gevallen een gezamenlijke keuze en dan moet jij natuurlijk het recht hebben om te kiezen voor het pensioen opeisen na scheiding. Dit betekent in de meeste gevallen dat jullie beide de helft ontvangen van het pensioen dat is opgebouwd tijdens het huwelijk. Dit laatste is iets om goed in de gaten te houden bij het pensioen opeisen na scheiding. Je hebt geen recht op het pensioen opeisen na scheiding wanneer het gaat om pensioen dat is opgebouwd voor of na het huwelijk. Alleen het pensioen dat is opgebouwd tijdens het huwelijk behoort tot het pensioen opeisen na scheiding.

Laat je goed informeren

Bij het bedrijf Pensioen-zaken.nl staan ze voor je klaar om je te helpen bij het pensioen opeisen na scheiding. Dit is dus iets waar jij je dan minder zorgen over hoeft te maken. Zij gaan voor jou kijken wat de mogelijkheden zijn en waar je allemaal recht op hebt. Misschien zijn er ook wel een aantal plichten waar je aan moet voldoen en ook daar zullen ze je dan van op de hoogte stellen. Wij raden het iedereen in een dergelijke situatie aan om hierin samen te werken met een professional. Op die manier weet je zeker dat je het op de juiste manier aanpakt. Wil je hier dus graag meer over weten? Kom dan eens een kijkje nemen op de bovenstaande website.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn