Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

Schilderijen te huur – dé oplossing voor ons in huis

Je kent ongetwijfeld de huizen die volledig ingericht zijn door een bepaald Zweeds meubelbedrijf met alle hebbedingetjes. Of mensen die in ‘actie’ komen en allemaal dezelfde geprinte zooi met spreuken aan de muur hangen. Het is allemaal begrijpelijk, begrijp me niet verkeerd. Je wilt de inrichting van het huis een stukje leuker maken. Maar is het dan verstandig om te kiezen voor kunst die in massaproductie geweest is zodat het voor een paar euro te koop is? Wij vonden van niet, maar we wisten ook goed dat het kopen van schilderijen een duur geintje zou worden. We hebben twee schilderijen in eigendom. We geven echter ook regelmatig grotere feesten en dan is het voor ons belangrijk dat mensen kunnen genieten van de kunst die we in huis hebben. Toen we zagen dat er schilderijen te huur waren met leuke basispakketten, zijn we direct eens gaan kijken. Want schilderijen te huur – dat zou het mogelijk maken om lekker te rouleren en tegelijkertijd toch elke keer veel kunst in huis te hebben zonder te kiezen voor de items die iedereen in de straat al zichtbaar door de ramen heeft hangen. We wilden wel graag zelf kunnen kiezen op het gebied van schilderijen te huur.

Welke schilderijen te huur zijn – bepaal je zelf

We kwamen uiteindelijk terecht bij Jax Art (jaxart.nl), een kunststudio met oog voor de consument en de kunstenaar. Door aan de slag te gaan met schilderijen te huur, kan de studio de consumenten en artiesten bij elkaar brengen. We zagen al snel dat er drie pakketten waren, waarvan er eentje echt interessant was voor ons:

  • Basis: drie schilderijen per jaar en vrije keuze
  • Liefhebber: vier schilderijen en vrije keuze met lagere aankoopprijs
  • Expert

Uiteraard hebben we gekozen voor het pakket van de Expert. Hiermee hebben we zesmaal per jaar vrije keuze uit een schilderij, kunnen we schilderijen tegen een lagere prijs aankopen wanneer ze willen houden en een van de schilderijen kunnen we sowieso overnemen met het abonnement dat we hebben. We waren vooral erg onder de indruk van het enorme assortiment en de keuzemogelijkheden, het heeft het voor ons mogelijk gemaakt om verschillende ruimtes aan te pakken met schilderijen die daar goed passen. Schilderijen te huur was voor ons de oplossing om aan de slag te gaan met de inrichting en de gasten te verbluffen. Deze vragen vervolgens allemaal waar de schilderijen te huur zijn en welk pakket het beste bij hen past. Erg leuk, dat schilderijen te huur waren wist ik niet en nu raad ik het iedereen aan!

Kunst is zo heerlijk veelzijdig

De grootste voordelen aan kunst aan de muur is dat kunst zo veelzijdig is. Je kunt bij Jax Art ook duidelijk zien dat het uiteenlopende artiesten zijn die allemaal sterke kanten hebben. Dat maakt het makkelijker om een bepaald schilderij te kiezen voor een bepaalde ruimte, zoals de slaapkamer, of de keuze aan te passen op het seizoen. Ik heb het mijn baas ook aangeraden, die ontvangt namelijk veel mensen op zijn kantoor en wilde ervoor zorgen dat het bedrijf een beter imago krijgt. Met de brede keuzemogelijkheden weten we zeker dat we altijd wel een stuk kunnen vinden dat indruk maakt op de mensen die langskomen. Mijn baas heeft inmiddels al drie stukken in eigendom en heeft deze elke keer op een andere plek hangen, omringd door schilderijen die gehuurd zijn. Een leuke manier om een kantoorruimte een stuk leuker en gezelliger te maken, of om ermee aan de slag te gaan in je eigen huis. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn