Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

Online verkeersborden oefenen

Ik ben begin vorige maand begonnen met rijlessen en vind het leuk, maar ook spannend om te doen. Ik ben al een lange tijd aan het sparen voor mijn rijbewijs en gelukkig wilden mijn ouders helpen met betalen. De rijlessen gaan goed, maar ik vind het theorie-examen veel moeilijker. Ik haal de  verkeersborden soms door elkaar en vind het lastig om de betekenis van de borden te onthouden. Mijn instructeur vertelde mij, dat ik moest beginnen met de verkeersborden te oefenen, zodat ik de betekenis beter kan onthouden. Ik zag dat ik online op de website oefentoets.nl de borden kon oefenen, hierdoor weet ik veel beter wat alle borden betekenen. Vorige maand startte ik met het nemen van rijlessen en ik hoop snel te kunnen afrijden. De rijlessen gaan erg goed en ik vind het leuk om te doen. Mijn rijinstructeur verwacht dat ik sneller kan afrijden, maar dan moet ik wel eerst voor mijn theorie-examen slagen. Het leren voor mijn examen vind ik lastig en dit gedeelte gaat nog niet goed. Ik heb geen cursus afgenomen voor het theorie-examen, daarom moet ik thuis leren met een boek. Ik vind de uitleg in het boek erg duidelijk, maar als ik oefeningen doen, dan haal ik vaak borden door elkaar. Mijn instructeur vertelde mij dat ik vaker verkeersborden oefenen moest, omdat hij merkt dat ik de betekenis nog niet goed weet. Hij moest zelfs verschillende keren ingrijpen, omdat ik een fout maakte, omdat ik de betekenis van een bord niet wist. Het ging niet goed om via mijn boek verkeersborden te  oefenen, daarom wilde ik graag online oefeningen doen. 

Verkeersborden oefenen via oefentoets.nl

Ik zocht online naar een mogelijkheid om verkeersborden te oefenen en vond toen de website oefentoets. Op deze website staan verschillende oefentoetsen voor de middelbare school, maar ook voor het rijexamen. Alle oefeningen zijn gratis, maar je moet je wel aanmelden op de website. Het is ook mogelijk om een betaalde account aan te maken, dan krijg je meer opties en geen reclame te zien. Het is erg gemakkelijk om je aan te melden en dan kan je direct starten met oefenen. Voor het rijexamen staan veel toetsen online en die zijn gecategoriseerd per onderwerp, zodoende kan je het onderdeel oefenen dat je nog niet goed beheerst. Er zijn ook veel oefentoetsen beschikbaar om verkeersborden te oefenen.

Een gemakkelijke manier om te leren

Ik vond het erg fijn om verkeersborden te oefenen via deze website. Het is een gemakkelijke manier om te oefenen en ik onthoud de betekenis van de borden beter. Mijn instructeur heeft ook door dat ik de betekenis van de borden beter weet. Volgende week mag ik mijn theorie-examen doen. De dagen voor het examen wil ik weer de verkeersborden oefenen via deze website, de rest van de theorie ken ik al. Ik vind de website oefentoets.nl erg handig en raad de website aan.

  • Op de website staan veel verschillende oefentoetsen
  • Het maken van de toetsen is gratis
  • Het is gemakkelijk om een account aan te maken
  • De toetsen staan gecategoriseerd per onderwerp
  • Ik onthoud de borden nu beter  
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn