Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

Neem de gedragscode hypotheken in acht

Hebt u weleens gehoord van de gedragscode hypotheken? Dit is een regeling die in 2011 in het leven is geroepen om zowel hypotheekverstrekkers als mensen die een hypotheek willen afsluiten te beschermen. Er is in de voorafgaande jaren zo niet decennia veel fout gegaan. Dat heeft in de loop der tijd gezorgd voor het imploderen van de markt. De beruchte kredietcrisis uit 2008 is het bekendste voorbeeld. Mensen konden eenvoudig een hypotheek afsluiten en met het krediet gingen banken flink speculeren. Met dit niet bestaande geld is flink gespeeld en uiteindelijk leidde het tot de val van diverse banken. U begrijpt dus wel dat de gedragscode hypotheken belangrijk is voor diverse partijen. Omdat u als starter wellicht niet zoveel kaas hebt gegeten over de gedragscode hypotheken of over hypotheken in het geheel, kan het geen kwaad om eens bij TDMC te kijken. We zijn consultants en kunnen u helpen met de gedragscode hypotheken of over andere hypothecaire kwesties. Klinkt u dat als muziek in de oren omdat u een huis op het oog hebt? Klim dan in de pen en schrijf al uw prangende vragen in een e-mail. Natuurlijk kunt u ons tevens tijdens kantooruren telefonisch bereiken. We nemen graag de tijd om al uw vragen te beantwoorden. Elke situatie is immers anders. De prijs van het huis is anders, de verstrekker van de hypotheek heeft andere voorwaarden en ga zo maar door. Al die kleine veranderingen hebben invloed op de gedragscode hypotheken dus u begrijpt dat het geen kwaad kan om de kat uit de boom te kijken.

Wilt u graag iets meer weten over de gedragscode hypotheken?

De gedragscode hypotheken werd aldus in 2011 door de overheid in het leven geroepen. Hier staan regels in die van toepassing zijn bij het afsluiten van een hypotheek. Het is wat lastiger geworden om een hypotheek af te sluiten. Als u simpelweg niet genoeg verdient dan kunt u de garantie niet geven dat het lukt om een dure hypotheek af te betalen. De aflossingsvrije hypotheek, een populair model van voor de crisis, wordt tegenwoordig nauwelijks nog verstrekt. En dat is maar goed ook want mensen hoefden hun hypotheek niet eens af te lossen! Men betaalde enkel de rente. Dat leidt tot problemen, zeker in een later stadium van uw leven. Al deze nieuwe bepalingen staan in de gedragscode hypotheken en die kunt u natuurlijk rustig op onze website doorlezen. Een huis kopen en dientengevolge een hypotheek afsluiten is wellicht een van de belangrijkste gebeurtenissen in uw leven. Wellicht dat een huwelijk of de geboorte van een kind nog wat belangrijker zijn, maar een huis kopen staat waarschijnlijk wel in de top vijf. Laat u daarom niet voor de gek houden maar lees de gedragscode hypotheken aandachtig door en neem vervolgens met ons contact op!

We voorzien u graag vrijblijvend advies over hypotheken

Niet alleen kunnen we u adviseren over de gedragscode hypotheken, we helpen u tevens bij:

  • Het uitzoeken van de juiste kredietverstrekker.
  • Het kiezen van de hypotheek die het beste bij u past. Er zijn immers diverse varianten en vele aanbieders.
  • En om u te adviseren over leningen, hypotheekrente, en de hypotheekrenteaftrek.

Voor starters is de gedragscode hypotheken over het algemeen beschouwd niet een ingrijpende regeling. Voor mensen die een tweede huis willen kopen of hun bestaande huis willen verkopen voor een groter huis is de regeling wel wat meer van toepassing. Wilt u graag op de hoogte blijven van veranderingen in deze gedragscode of over andere beslissingen van de overheid? Vergeet dan niet om onze website www.tdmc.nl te bookmarken en ons te volgen via de sociale media!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn