Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

Mijn visum Turkije aangevraagd

Ik ga dit najaar nog even lekker weg naar Turkije en moest daarvoor een visum Turkije aanvragen. Dat heb ik gedaan via eVisa en dat was een erg prettige ervaring. Al vanaf het moment dat ik op evisumturkije-aanvragen.nl terecht kwam, merkte ik dat deze website direct is ingestoken op het gemakkelijk en servicegericht aanvragen van een visum Turkije. Het beging al direct met de vraag wat het doel is van je reis; zakelijk of toeristisch. Daarna geeft je een datum op en wat dan meteen handig is, is dat het systeem meedenkt. Ik kreeg namelijk de melding dat de aankomstdatum op mijn visum Turkije werd ingesteld op 3 dagen voor mijn daadwerkelijke aankomst. Dit om problemen te voorkomen bij een vluchtwijziging of een eventuele vervroegde aankomstdag. Geweldig, want dat zijn dingen waar je bij de aanschaf van een visum Turkije natuurlijk zelf niet aan denkt. Vervolgens krijg je een aantal stappen:

  • Het opgeven van de informatie van je reisdocument
  • Het opgeven van de persoonlijke gegevens
  • Controle van de gegevens voor verzending

De eerste twee stappen zijn voorzien van een duidelijke toelichting, inclusief afbeelding, wat heel handig is. Bij de controle kun je rustig alles nog even doornemen, voor je jouw gegevens verstuurt. Heel handig allemaal.

Mijn visum Turkije direct ontvangen

Ik ben al eerder in Turkije geweest, maar dat is al wel een tijdje geleden. Toen kon je nog een visum Turkije aanvragen op het vliegveld in Turkije, maar begon je je vakantie met een enorme wachtrij. Dat was gewoon niet praktisch, dus een visum Turkije aanvragen via eVisa is perfect. Snel, eenvoudig en goedkoop, want een visum Turkije valt reuze mee in prijs. Ik heb ook wel eens voor een ander land een visum moeten kopen en toen was ik 150 euro kwijt, dus dit ging prima. Ik heb uiteindelijk heel eenvoudig mijn visumaanvraag voltooit en betaald met iDEAL. Alles is direct afgehandeld en ik kan nu zorgeloos op vakantie naar Turkije.

Vaker naar Turkije met één visum

Wat heel prettig is aan het visum Turkije dat ik heb aangeschaft is dat het 180 dagen geldig is en ik mag 90 dagen in Turkije verblijven. Nu ga ik voor een week, maar ik zat al te denken om begin van het nieuwe jaar ook nog een keer te gaan. Dat kan binnen de periode van 180 dagen en ik kom daarmee niet boven het maximum van 90 dagen uit, dus ik hoef de kosten van het aanvragen van een visum Turkije maar één keer te maken. Het is prettig dat al deze informatie bij eVisa op de website staat vermeld. Overigens houdt eVisa mij ook op de hoogte van de verloopdatum van mijn visum, zodat ik dat zelf niet in de gaten hoef te houden. Als organisatie is eVisa sowieso erg servicegericht en klantvriendelijk opgesteld. Alle informatie op de website is erg compleet en, behalve te lezen op de site, ook in een aantal gevallen te downloaden als pdf. Dit is erg prettig, want zo heb ik altijd de informatie paraat op mijn telefoon, ook als ik even een keer geen goed bereik heb. Het aanvragen van een visum Turkije is erg eenvoudig, maar voor degene die het wil kunnen visualiseren is er een video op de website geplaatst, waarin alles staat uitgelegd én is er de optie om live met een medewerker te chatten, zodat je direct hulp kunt krijgen bij de aanvraag. Gelukkig heb ik dat niet nodig gehad en is mijn visum binnen. Ik vertrek over een tijdje onbezorgd voor een heerlijke week in dit fantastische land. Ik zou willen dat het inpakken van mijn koffer zo snel en gemakkelijk ging.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn