Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

Leuke en leerzame gitaarles in Scheveningen

Een paar maanden geleden ben ik naar Scheveningen verhuisd. Ik kom uit de andere kant van het land, maar ik had een leuke nieuwe job in Scheveningen gevonden. De stad was helemaal nieuw en ik kende er nog niemand. Om mensen te leren kennen, ben ik bij de tennisvereniging gegaan. Maar ik wilde nog een leuke hobby vinden om me goed te kunnen vermaken in een stad waar mijn sociale kring nog klein is. Ik heb altijd muziek willen leren spelen. Mijn droom is om ooit nog eens op het podium te staan en in een band te spelen. Drumles of gitaarles in Scheveningen was daarom de meest logische keuze. Al snel zag ik dat er genoeg opties waren voor gitaarles in Scheveningen. Online is het een en ander te vinden over muziekscholen en particulieren. Niet iedere professional was echter geschoold om les te geven. Ik vond het wel belangrijk om kwalitatief goed gitaarles in Scheveningen te krijgen. Ik wilde noten leren lezen en zuiver gitaar leren spelen. Zo kwam ik uit bij gitaarles-scheveningen.nl. De gitaarleraar is Peter Molegraaf. Hij is gediplomeerd gitaardocent. Via een proefles kon ik bekijken of een gitaarles in Scheveningen echt iets voor mij was. Ik was ook benieuwd of de docent een fijne gitaarleraar was. Tijdens de proefles gingen we meteen aan de slag met de gitaar. Ik vond het een super gave ervaring want ik had nog nooit muziek gespeeld. Omdat de proefles zo goed bevallen was, besloot ik mijn 10 eerste gitaarlessen te boeken.

Akoestische gitaarles in Scheveningen

Mijn doel is om ooit in een band te spelen. Daarom leek het mij logisch om voor elektrische gitaarles in Scheveningen te kiezen. Tijdens de proefles kwamen we erachter dat het beter was om met akoestische gitaarles te beginnen. Ik heb hele zachte vingers en de snaren van een elektrische gitaar waren te grof voor mijn handen. Na 10 minuten kreeg ik pijn aan mijn vingers en hadden we door dat we over moesten stappen op een klassieke gitaar. De klassieke gitaar was veel prettiger voor mijn vingers. Omdat ik heel graag noten wilde leren, gingen we meteen aan de slag met noten lezen. Na afloop van de les krijg ik altijd huiswerk mee zodat ik het spelen van een gitaar sneller onder de knie krijg. Het huiswerk bestaat voor een deel uit een stuk theorie. Daarmee leer ik de noten, de akkoorden en de toonladders. Tijdens de les kunnen we ons focussen op het gitaarspel. Daarbij geeft de gitaardocent tips over:

  • De timing;
  • De techniek;
  • Het geluid;
  • De performance;
  • De toepassing van de theorie.

Tijdens de les word ik niet constant gecorrigeerd. Dat vind ik wel fijn omdat ik anders onzeker word. Meestal mag ik een liedje helemaal afspelen en dan krijg ik daarna een belangrijke tip. Daar gaan we bij het volgende liedje mee aan de slag. Dat vind ik een hele fijne manier van gitaar leren spelen.

Het resultaat

Inmiddels ben ik 15 gitaarlessen verder. De gitaarles Scheveningen heeft me al best ver gebracht. Ik kan aardig wat noten lezen, akkoorden spelen en zelfs een paar liedjes spelen. Met de kerst in het vooruitzicht leer ik nu een paar kerstliedjes op de gitaar. Als ik naar mijn familie ga met de kerst, neem ik dus zeker mijn gitaar mee. Ik heb besloten om me de komende tijd op de klassieke gitaar te richten. Maar uiteindelijk wil ik rock- en popmuziek spelen. Dus als ik voldoende akoestische gitaar kan spelen, weet ik zeker dat ik overstap naar elektrische gitaarles in Scheveningen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn