Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

Legpuzzel

Zoek jij iets om te doen wat niet teveel inspanning vergt, maar wat je tegelijkertijd wel voldoende bezighoudt om te stoppen met piekeren? Dan is een legpuzzel maken de ideale hobby voor jou! Het fijne van op deze manier puzzelen, is dat het echt de juiste hoeveelheid van concentratie vergt. Je moet echt je aandacht erbij houden om de goede stukjes te vinden of de juiste plek te vinden voor een bepaald stukje. Je kunt dus niet steeds maar aan andere zaken denken. Tegelijkertijd is het zo dat de vereiste inspanning toch niet heel intensief is, waardoor je tijdens het maken van een legpuzzel wel ontspant. Het heeft bovendien haast een meditatief karakter om alle puzzelstukjes uit te zoeken op bijvoorbeeld kleur en ze zo netjes te sorteren, om vervolgens wat gemakkelijker het juiste exemplaar voor de juiste plek te vinden. Veel mensen ervaren dan ook dat zij heel goed tot rust komen op het moment dat zij aan het puzzelen slaan. Bovendien gaan er zo ook heel wat uurtjes voorbij, zonder dat je daar echt erg in hebt. Het fijne van aan de slag gaan met een legpuzzel is ook dat je er weinig voor nodig hebt, enkel de puzzel zelf en een oppervlak dat groot genoeg is om hem helemaal op uit te kunnen leggen. Het is dus geen dure of ruimtevretende hobby.

Legpuzzel voor jong en oud

Een ander pluspunt van de legpuzzel is dat deze voor zowel jong als oud heel geschikt is. Voor jonge kinderen is het een mooie manier om hun inzicht te ontwikkelen in bijvoorbeeld kleuren die bij elkaar passen en vormen die in elkaar passen. Voor ouderen is het een middel om hun geest scherp te houden en actief te houden. Daarnaast is het leuke dat een legpuzzel ook in veel verschillende varianten verkrijgbaar is. Er zijn exemplaren die uit slechts een paar stukjes bestaan, perfect voor de echt heel jonge kinderen, maar er zijn ook varianten met duizend, tweeduizend of nog veel meer puzzelstukjes! Het zal voor zich spreken dat hoe hoger dit aantal ligt, hoe hoger de moeilijkheidsgraad ook is. Het kost je dan immers veel meer tijd om uit de hele hoop puzzelstukjes die er ligt net dat exemplaar te vinden dat jij nodig hebt op een bepaalde plek. Je kunt het jezelf dus eigenlijk zo moeilijk maken als jij zelf wilt. Wil jij dat jouw legpuzzel in een middag af is? Of vind je het geen enkel probleem om hier meerdere dagen over te doen? Dat is een belangrijk punt om in gedachten te houden bij het bepalen van de ideale moeilijkheidsgraad voor jou!

Veel keus bij Spellenrijk

Wil jij een leuke legpuzzel kopen? Dan is het goed om een kijkje te nemen in de webwinkel van Spellenrijk. Waar veel winkels maar een heel beperkt aanbod hebben op dit gebied, vind je bij hen echt een zeer ruime keus. Je kunt bij hen kiezen uit veel verschillende afbeeldingen, afmetingen en moeilijkheidsgraden. Daarnaast kun je bij hen ook terecht voor diverse accessoires die goed van pas komen bij het maken van een legpuzzel, zoals:

  • een puzzelmat, die je gemakkelijk met puzzelstukjes en al op kunt rollen
  • een sorteerdoos, met diverse lagen voor de verschillende soorten stukjes
  • puzzellijm, om alles aan elkaar te maken zodra het helemaal af is

Met andere woorden, alles wat je maar nodig zou kunnen hebben op het moment dat jij aan de slag gaat hiermee, kun je bij Spellenrijk vinden. Niet alleen voor een leuke en uitdagende legpuzzel kun je bij hen terecht, maar ook voor diverse bijbehorende accessoires!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn