Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

Ledstrip profiel voor meer sfeerverlichting

Bent u op zoek naar een goed idee om bepaalde sfeer te creëren in uw huis of kantoorruimte? U heeft vast al gebruik gemaakt van diverse lampenverlichting. Dit soort verlichting zorgt algauw voor meer energie. Daarnaast moet u altijd rekening houden met het inkopen van lampspotjes. Kies daarom voor ledstrips, deze lichtstrips creëren verlichting zonder al te veel energie te gebruiken. U vraagt zich af wat led verlichting is? Led staat in het Nederlands voor lichtemitterende diode. Dit zijn kleine lampjes die bevestigd zijn op een strip. Naast dat ledstrips energie besparend zijn, zijn deze strips veelzijdig. Zo kunt u ledstrips gebruiken bij uw bedframe, tv-meubel en aanrecht. Een ledstrip installeren in het zicht is geen fraai gezicht. Precies daarom maakt u gebruik van een ledstrip profiel. Het profiel zorgt ervoor dat de verlichting optimaal verspreid wordt. Het licht komt nog beter tot zijn recht. Graag geven wij u meer tips hoe u ledstrip profielen het beste kunt gebruiken.

Ledstrip profiel functioneel en veelzijdig

Ledstrips geven pas een mooi lichteffect, wanneer de strips ergens tegen weerkaatsen. Hiervoor heeft u dus een ledstrip profiel nodig. Een ledstrip profiel is een mooie uitkomst als u lichtstrips in het zicht moet monteren. Niet wordt alleen het licht mooi verspreidt, ook de sterkte van het licht wordt bepaald. Bovendien zorgt een ledstrip profiel voor koeling van de lichtstrips. Dit komt weer ten goede voor de levensduur van de ledstrip. Graag zetten wij een aantal voordelen voor u op een rij bij het gebruik van een ledstrip profiel. Zo zorgt een profiel voor:

  • een strakke afwerking van led strips;
  • geen vuil op led strips;
  • geen beschadiging door aanrakingen;
  • een lange levensduur.

Op Ledprofielkoning.nl vindt u diverse led profielen in verschillende modellen, hoogtes en lengtes. Denkt u aan profielen voor keuken-, badkamer, koof- en plafondverlichting. Deze profielen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Zo heeft u keus uit ledstrip profielen vanaf één tot en met 4 meter. Al deze profielen zijn eenvoudig te monteren. Wilt u led verlichting plaatsen bij hoeken, maar kunt u hiervoor geen geschikte oplossing voor vinden? Speciaal hiervoor zijn er speciale hoekprofielen. Onze geavanceerde hoekprofielen zorgen ervoor dat randen en naden keurig afgewerkt worden. Hierbij zijn veelzijdigheid en flexibiliteit belangrijke componenten voor het plaatsen van hoekprofielen onder hoeken van 30 tot 60 graden. Het installeren van een hoekprofiel hoeft niet moeilijk te zijn. Een groot pluspunt is dat het ledstrip profiel beschikt over een vetvrije en egale ondergrond. Dit zorgt ervoor dat het plakken van lichtstrips vergemakkelijkt wordt.  

Ledstrip monteren

Het installeren van de led profielen hoeft niet moeilijk te zijn. Wanneer u een ledstrip profiel heeft besteld, wordt hier standaard bevestigingsbeugels bijgeleverd. Deze beugels zijn makkelijk te verwijderen, zonder dat uw muur of plafond beschadiging oploopt. Wanneer u een bevestigingsbeugel wilt plaatsen, raden wij u aan om een beugel om de 50 centimeter te plaatsen. Wilt u meerdere profielen achter elkaar plaatsen? Dan bevestigt u een beugel op de plek waar de twee profielen aan elkaar sluiten. Wanneer de beugels zijn vastgezet, kunt u de profielen in de houders plaatsen. Het ledstrip profiel is pas echt goed bevestigt als u een klik hoort. Naast bevestigingsbeugels worden ook afdekkappen en eindkapjes geleverd voor een nog nettere afwerking. Afdekkappen zijn te verkrijgen in een matte of heldere versie. Een heldere afdekkap laat meer licht door in tegenstelling tot de matte versie. Wanneer u een ledstrip profiel heeft geïnstalleerd voor indirecte verlichting, dan is een heldere afdekkap meer geschikt. Een matte afdekkap zorgt voor een egale uitstraling en is meer geschikt voor ledstrips die in het zicht zijn gemonteerd.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn