Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

Katalysator vervangen

Wilt u uw katalysator laten vervangen? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn, bijvoorbeeld omdat uw katalysator verstopt is door koolstofvervuiling. Ook kan de katalysator defect raken door onvolledig verbrande brandstof in het uitlaatsysteem. Al deze factoren dragen er aan bij dat de katalysator niet meer goed functioneert en dan is het verstandig om de katalysator te vervangen voordat de katalysator schade aan kan richten aan uw motor of uitlaat. Bij G3 Uitlaatspecialist kunt u terecht voor het vervangen van verschillende delen van uw uitlaat, en dus ook voor het vervangen van uw katalysator. Samen met u kijken we naar wat de schade is en hoe we dit op kunnen lossen, zodat u niet meer geld kwijt bent dan nodig! Maak daarom snel een afspraak, zodat we samen met u naar uw auto kunnen kijken en indien nodig ook uw katalysator kunnen vervangen.

Katalysator laten vervangen?

Een katalysator bevindt zich aan het begin van uw uitlaatsysteem en zorgt ervoor dat de schadelijke stoffen weg gefilterd worden. Deze stoffen ontstaan tijdens verbranding in de auto en worden dus weggevoerd door de uitlaat. De reden dat deze stoffen ontstaan is onder andere de onvolledige verbranding die in iedere auto in meer of mindere mate plaatsvind, maar ook andere stoffen die een restproduct zijn van de verbranding van benzine, diesel of LPG. Omdat deze stoffen zeer schadelijk voor milieu en mens zijn, is het sinds 1992 verplicht om een katalysator op uw auto te hebben. De katalysator vangt de stoffen af en zorgt ervoor dat ze niet in de lucht terecht komen. Dit doet een katalysator door de edelmetalen in de katalysator te laten reageren met de uitlaatgassen, waarbij de schadelijke stoffen grotendeels worden geneutraliseerd. Belangrijk is hierbij dat de katalysator niet beschadigd is, omdat de werking dan snel minder wordt. Een goede katalysator is daarom essentieel en ook onderdeel van de APK-keuring: zonder mag u niet de weg op. Het is daarom van belang om tijdig uw katalysator te vervangen. Komt u bij ons dan kijken we naar uw auto en bepalen we of inderdaad de katalysator moet worden vervangen, of dat het probleem zich ergens anders bevindt. We hebben een grote voorraad katalysatoren, zodat we altijd wel eentje kunnen vinden die bij uw auto past. Deze kunnen we dan bijna altijd gelijk monteren, zodat u weer veilig en verantwoord de weg op kan.

Voor alles omtrent uw uitlaat

Maar niet alleen om uw katalysator te vervangen kunt u bij G3 Uitlaatspecialist terecht: wij specialiseren ons in alles wat met auto’s en uitlaten te maken heeft. Zo kunnen we voor u de gehele uitlaat onder handen nemen en aanpassen naar uw wensen. Vaak is het mogelijk met het juiste uitlaatontwerp om iets meer vermogen uit uw motor te persen, of om een ander geluid te krijgen. Samen met u kijken we naar wat er nodig is welke oplossing dan zou voldoen aan uw wensen. Wij werken samen met meer dan 15 erkende onderdelenleveranciers, zodat we altijd een uitlaat kunnen vinden die bij uw auto past. En is deze niet gemakkelijk beschikbaar, bijvoorbeeld omdat u een oldtimer heeft, of zijn er geen uitlaten die aan uw eisen voldoen? Dan kunnen wij met onze moderne apparatuur ook een uitlaat op maat maken. Hiermee weet u echt zeker dat de uitlaat precies doet wat er van verwacht. Onze specialisten kijken naar wat er bij uw auto past en ontwerpen aan de hand hiervan de perfecte uitlaat. Heeft u dus een nieuwe uitlaat nodig of wilt u alleen uw katalysator vervangen, bij G3 Uitlaatspecialist kan het allemaal. Neem snel contact op voor een afspraak of kom eens langs in Nijmegen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn