Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

Is makelaars vergelijken belangrijk?

Wil jij je huis verkopen? Dan kun je je afvragen of het belangrijk is om je bezig te houden met makelaars vergelijken of dat je net zo goed voor het makelaarskantoor kunt kiezen dat het dichtst bij jou in de buurt gevestigd is. Want hoeveel verschil kan er nu immers zitten zitten de verschillende kantoren? Meer dan je misschien zou denken en het is daarom ook goed om niet zomaar de eerste makelaar te kiezen die je tegenkomt, maar echt even de tijd te nemen voor makelaars vergelijken. Dit kan je in het hele verkoopproces veel voordelen opleveren.

De verschillen

Het verkopen van een woning kan een opluchting zijn, omdat je bijvoorbeeld eindelijk kunt vertrekken naar een groter huis of eindelijk naar de regio kunt verhuizen waar je altijd al wilde wonen. Maar vaak is het ook een emotioneel proces. je hebt bijvoorbeeld je kinderen in het huis op zien groeien. Makelaars vergelijken doe je daarom in de eerste plaats omdat je er een goed gevoel bij moet hebben. De verkoopmakelaar moet jou helpen bij de verkoop en je wilt niet alleen dat alles financieel goed geregeld is, je wilt ook dat het contact prettig verloopt en dat je jouw wensen goed door kunt nemen. Maar natuurlijk is ook het financiële aspect zeker van belang en een reden om te kiezen voor makelaars vergelijken. Wist je namelijk dat er niet een vast tarief bestaat voor makelaarsdiensten? Zij werken uiteraard niet gratis, maar sommige makelaarskantoren werken met een vast tarief, terwijl andere de voorkeur geven aan betaling in de vorm van een percentage van de verkoopprijs. Dit betekent dat de prijzen sterk uiteen kunnen lopen, afhankelijk van de waarde van jouw woning. Makelaars vergelijken is daarom vanuit financieel oogpunt ook erg belangrijk, het kan je zomaar honderden euro’s meer kosten of juist besparen! 

Hoe kun je makelaars vergelijken?

Een vergelijking maken is dus van belang, maar hoe doe je dit nu? Het is namelijk niet zo dat makelaarskantoren hun tarieven op hun website vermelden, de meeste niet in ieder geval. Hoe kom je er nu achter wie voordelig is en wie niet? Je kunt natuurlijk ieder kantoor in de buurt gaan bellen, maar het kan ook gemakkelijker. Wil jij makelaars vergelijken, dan ga je naar verkoopmakelaaroffertes.nl. Hier vul jij je adresgegevens in en vervolgens krijg je offertes van makelaarskantoren bij jou uit de buurt. Gebruik maken van deze site is:

  • snel
  • eenvoudig
  • gratis
  • vrijblijvend

Heb jij de gegevens ingevuld, dan krijg je dus van offertes van verschillende makelaarskantoren. Voordeel is dat zij vaak een waardebepaling van de woning doen, zo weet je meteen wat verkoop van jouw huis jou op kan leveren. Op basis van deze offertes kun jij de makelaars vergelijken. Het is aan te raden om niet meteen voor eentje te kiezen, maar om een paar uit te kiezen die financieel voordelig zijn. Met deze kantoren kun jij dan een kennismakingsgesprek aanvragen, om zo te kijken of er ook een soort van klik is. Want zoals gezegd, je moet ook een goed gevoel hebben bij je makelaar en je moet dus ook zeker makelaars vergelijken op dit punt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn