Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

Hedendaagse kunst

Als het gaat over hedendaagse kunst, dan hebben veel mensen hier vaak een verkeerd beeld van. Zij denken dat dit per definitie om abstracte beeltenissen gaat en zij denken dan vaak ook al bij voorbaat dat dit helemaal niets voor hen is. Maar dit is helemaal niet het geval. Natuurlijk zit er veel abstract werk tussen, maar net zo goed zijn er nog steeds heel veel kunstenaars die figuratief werken. Bovendien, ook abstracte hedendaagse kunst hoeft niet dusdanig te zijn dat je er geen connectie mee krijgt. Ook dit kan iets in je oproepen, je raken. En daar gaat het toch eigenlijk wel om als jij een kunstwerk in huis wilt halen. Het gaat er niet om wat anderen er van vinden, het gaat er ook niet om hoe hoog het door critici aangeslagen wordt. Dat zijn allemaal zaken die eigenlijk niet ter zake doen. Het gaat er om dat jij je er goed bij voelt, dat jij geraakt wordt door het werk. Dat je er met plezier keer op keer weer naar kijkt en er niet op uitgekeken raakt. Het moet jou dus iets doen en dat kan net zo goed gebeuren met hedendaagse kunst als met oude werken.

Verschillende soorten hedendaagse kunst

Zoals gezegd bestaan er veel verschillende soorten als het aankomt op hedendaagse kunst. Er bestaan verschillen wat betreft:

  • materiaal waarmee gewerkt wordt
  • abstract of figuratief
  • de stijl waarvoor gekozen wordt

Door deze grote verschillen, is er eigenlijk voor ieder wat wils te vinden. Je kunt bijvoorbeeld een prachtig beeld kopen voor in de tuin of juist een wat kleinere voor in huis. Gemaakt van steen of van brons, om maar eens een voorbeeld te noemen. Of je kiest voor hedendaagse kunst in de vorm van een schilderij. Olieverf of aquarel, op canvas, hout of een andere ondergrond, er zijn echt ontzettend veel verschillende mogelijkheden. Laat je vooral niet afschrikken door wat zou horen en wat geacht wordt mooi te zien en wat juist niet. Maar ga op zoek naar een kunstenaar wiens stijl bij jou past. Je weet het meteen als je dit tegenkomt, je voelt je er meteen goed bij. Als je dat doet, dan kan ook jij hedendaagse kunst kopen voor jouw woning waar jij blij van wordt!

Prachtige beeldhouwwerken

Als jij houdt van hedendaagse kunst in de vorm van beelden, dan moet je zeker eens kijken naar het werk van Fiede de Roij. Zij werkt in Beeldhouwatelier Werk in Steen en dit geeft meteen goed aan wat je van haar werken kunt verwachten. Zij maakt dus beeldhouwwerken van steen en laat zich daarbij altijd leiden door de vorm en de kleur van het materiaal zelf. Zij is altijd bezig met het verzamelen van stenen die haar aanspreken en die haar inspireren. Het idee komt voor haar dan ook uit de steen zelf, de vorm en de kleur beïnvloeden het maakproces. Als zij aan de slag gaat, dan is het zo dat zij de werksporen ook niet wegwerkt, deze blijven te zien. Haar hedendaagse kunst kenmerkt zich dan ook door het zichtbaar zijn van het maakproces. Je ziet bijvoorbeeld duidelijk de breukvlakken, de beitelslagen en de afwerking aan de oppervlakte. Dit, in combinatie met de speciale stenen die zij gebruikt, zorgen echt voor een helemaal unieke stijl en ook voor kunstwerken die altijd volkomen uniek zijn. Ben je benieuwd naar hoe haar beelden er uit zien? Op WerkInSteen.nl kun je foto’s vinden van beeldhouwwerken die zij gemaakt heeft en die te koop zijn. Zo kun je snel zien of deze hedendaagse kunst jou aanspreekt!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn