Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

Groepenkast samenstellen? Bestel dan bij Groepenkastcompleet.nl!

Ben je opzoek naar een groepenkast die je zelf kunt samenstellen? Dan ben je aan het juiste adres bij groepenkastcompleet.nl. Ons assortiment bestaat uit diverse betrouwbare merken, waaronder Hager, Eaton en Attema. Daarbij kun je geheel naar wens groepenkasten aanpassen en samenstellen. Een groepenkast van één van deze merken is eenvoudig samengesteld en kan naar wens worden uitgebreid. Ze staan gerant voor een gemakkelijke installatie en zijn hoogwaardig geproduceerd. Wil je graag jouw groepenkast samenstellen of de mogelijkheden vergeleken met een voor-geïnstalleerde groepenkast? Bekijk dan alle mogelijkheden op onze website of neem contact met ons op.

Groepenkast samenstellen

Heb je gekozen om zelf een groepenkast samen te stellen? Dan hebben wij van groepenkastcompleet een handig stappenplan uitgewerkt. Ons assortiment is breed en je kunt daarom eenvoudig een groepenkast geheel naar eigen wensen samenstellen. Wij hebben bijvoorbeeld componenten voor het uitbreiden van groepenkasten en speciale verdeelkasten voor zonnepanelen. Het allereerste waar je uit dient te kiezen is een 1-fase of 3-fase groepenkast. Dit is geheel afhankelijk van de hoofdaansluiting bij jouw thuis. Je kiest voor een 3-fase groepenkast als je een 380/400 volt aansluiting hebt. Dit wordt ook wel krachtstroom genoemd. In andere gevallen is een 1-fase groepenkast passend. Wees daarbij verstandig en houdt rekening met eventuele uitbreidingen in de toekomst bij het kiezen van een groepenkast. Het aantal groepen bepalen, is namelijk stap twee. Apparatuur boven de 2000 watt hebben een eigen groep nodig en het is belangrijk om jouw apparaten zoveel mogelijk te verdelen over de groepen. Denk aan een wasmachine, vaatwasser en elektrische kookplaat. Bij het samenstellen van een groepenkast komt dus zeker wat voorbereiding kijken. De volgende stap is het bepalen van het formaat. Een groepenkast kan in diverse maten worden besteld. De beschikbare ruimte in de meterkast is hierbij leidend. Ten slotte bepaal je bij het samenstellen van een groepenkast de laatste details. Een hoofdschakelaar is bijvoorbeeld verplicht. Op onze website vind je daarnaast nog diverse andere tips die handig zijn bij het samenstellen van jouw eigen groepenkast!

Eigen groepenkast samenstellen

Sinds 1 maart 2015 is de norm voor laagspanningsschakel en verdeelinrichtingen vernieuwd. De NEN-EN-IEC 61439 maakt een duidelijk onderscheid tussen oorspronkelijke fabrikanten en webshops waarbij je zelf een groepenkast kunt samenstellen en bestellen. Wil je graag een zelf samengestelde groepenkast bestellen? Dan ben je tevens zelf verantwoordelijk voor het ontwerp en eventuele gevolgen hierdoor. Een belangrijk punt om te overwegen. Voor ervaren installateurs is dit echter geen probleem, want zij weten precies wat zij doen. Liever gaan voor een voor-geïnstalleerde groepenkast? Dan is een Attema, Hager of Eaton groepenkast wellicht iets voor jou. Ze staan bekend om hun eenvoud. Er is voldoende werkruimte overgelaten en het ontwerp is zeer overzichtelijk. Ideaal als je efficiënt en snel groepenkasten wilt installeren! Wil je een groepenkast bestellen bij ons? Dan ben je verzekerd van een lange fabrieksgarantie, topkwaliteit met een hoge betrouwbaarheid en ruimte voor uitbreidingsmogelijkheden!

Voordelen groepenkast samenstellen bij groepenkastcompleet.nl:

  • Lange fabrieksgarantie op onderdelen
  • Topkwaliteit van vooraanstaande producenten
  • Persoonlijk advies op maat
  • Unieke groepenkasten
  • Eenvoudig te installeren
  • Snelle levertijden
  • Eenvoudig online te bestellen
  • Beoordeeld door experts
  • Eenvoudige voor-geïnstalleerde groepenkasten tevens te bestellen
  • Handige handleiding voor het zelf samenstellen 

Bekijk online ons uitgebreide assortiment groepenkasten en onderdelen in onze webshop: groepenkastcompleet.nl. Wij hebben diverse mogelijkheden direct uit voorraad leverbaar, zodat je snel en eenvoudig aan de slag kunt met de installatie. Naast groepenkasten die je zelf kunt samenstellen, vind je tevens alle installatiebenodigdheden en gereedschap in onze webshop, zodat je goed voorbereid van start kunt gaan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn