Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

Gebruik relatiegeschenken

Wilt u de naamsbekendheid van uw bedrijf vergroten? Dan zijn relatiegeschenken een uitstekende manier om dit te bereiken. Voor ondernemingen is het natuurlijk van groot belang dat zij een goede naamsbekendheid hebben, als mensen nog nooit van uw onderneming gehoord hebben is de kans immers ook afwezig dat zij zaken met u zullen gaan doen. Daarom is het dus van groot belang om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen van uw bedrijf gehoord hebben. Hoe doet u dit nu? U kunt er voor kiezen om advertenties te plaatsen of om reclamespotjes uit te laten zenden op televisie of radio, maar u kunt er ook voor kiezen om relatiegeschenken uit te delen. Waarom zou u nu voor relatiegeschenken kiezen? Zijn advertenties en reclamespotjes niet veel efficiënter? Het is waar dat het potentiële bereik bij een advertentie of een spotje een stuk groter is, maar hoeveel mensen bereikt u daadwerkelijk? Veel mensen slaan bladzijdes met advertenties immers gewoon over en die bereikt u dus al niet op deze manier. Voor spotjes op radio of televisie geldt hetzelfde, vaak zappen mensen dan weg of ze draaien het geluid uit. Kiest u echter voor relatiegeschenken, bijvoorbeeld voor pennen met een opdruk van uw bedrijfsnaam, dan zal uw naam iedere keer opgemerkt worden op het moment dat de pen gebruikt wordt. Een dergelijk gebruiksvoorwerp heeft bovendien als voordeel dat het door de ontvanger uitgeleend of weggegeven kan worden. Degene die bijvoorbeeld de pen leent of krijgt, zal vervolgens toch ook minstens eenmaal kijken wat voor tekst er op staat en op die manier in contact komen met uw onderneming. De kans dat mensen uw bedrijfsnaam ook daadwerkelijk lezen en in hun hoofd registreren, is bij relatiegeschenken dus een stuk groter. Bovendien zijn ze financieel een stuk voordeliger en dat is natuurlijk ook altijd mooi meegenomen. Kortom, ze zijn dus erg handig om uw naamsbekendheid mee te vergroten.

Diverse soorten relatiegeschenken

Lijkt het u ook wel iets om relatiegeschenken uit te delen om zo uw naamsbekendheid te vergroten, dan kunt u kiezen uit veel verschillende producten. Natuurlijk zijn pennen een zeer goede optie, deze kunnen mensen altijd gebruiken en de kans dat ze deze van u aannemen als u ze uitdeelt is dan ook erg groot. Hiermee kunt u dus veel resultaat bereiken. Maar er zijn natuurlijk veel meer soorten relatiegeschenken verkrijgbaar. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan:

  • bidons
  • messen
  • ballen
  • broodtrommels
  • paraplu’s
  • schrijfmappen
  • ijskrabbers

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van de vele mogelijkheden die er zijn. Als u kiest voor het laten maken van relatiegeschenken met uw bedrijfsnaam er op, dan is het in de eerste plaats natuurlijk goed om na te denken over waarmee u veel mensen kunt bereiken. Met een broodtrommel of ijskrabber zult u bijvoorbeeld toch minder mensen bereiken dan met een paraplu, een product dat gebruikt wordt op een plaats waar veel anderen het kunnen zien. Daarnaast speelt bij het besluit voor een bepaald product natuurlijk ook mee bij wat voor gelegenheid u deze uit gaat delen en wat voor soort bedrijf u hebt. Hebt u een garage, dan is het uitdelen van ijskrabbers als relatiegeschenken natuurlijk een stuk logischer dan wanneer u een bloemenzaak hebt. Dit zijn dus allemaal punten die u moet overwegen op het moment dat u besluit om relatiegeschenken te gaan laten maken. Een ander punt dat u natuurlijk in uw overweging meeneemt, is de prijs van het product. Messen moeten bijvoorbeeld gegraveerd worden en het spreekt voor zich dat dit meer kosten met zich meebrengt dan het drukken van een naam op een ijskrabber. Uw budget zal dus ook zeker een factor van belang zijn bij het maken van uw uiteindelijke keuze voor een bepaald product.

Bestel bij Robitex

Als u relatiegeschenken aan wilt gaan schaffen en u hebt de verschillende opties overwogen en uw budget hiervoor op orde, dan is het natuurlijk nog de vraag waar u deze zult laten maken. Er zijn immers verschillende bedrijven op dit gebied. Een uitstekende keus is dan Robitex. Dat dit een goede keus is, is gebleken uit de verkiezing Leverancier van het Jaar van 2014. Dat jaar behaalden zij namelijk een tweede plaats in hun branche. Dit betekent dat zij een uitstekende keus zijn als u relatiegeschenken aan wilt gaan schaffen. Wat maakt hen nu tot zo’n goede keus? In de eerste plaats is dat hun ervaring. Zij hebben namelijk al meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van relatiegeschenken en zij weten dan ook echt waar zij het over hebben. Hun ruime ervaring betekent dat zij u goed van advies kunnen voorzien, mocht u zelf nog niet goed weten wat u nu het best kunt kiezen. Daarnaast werden zij tijdens de verkiezing geroemd om hun klantvriendelijkheid en service, zij vinden goede relaties met hun klanten erg belangrijk. Daarnaast staat Robitex ook garant voor een hoge kwaliteit. Bij hen kunt u bovendien niet alleen maar terecht voor relatiegeschenken, maar zij kunnen ook andere producten leveren op het gebied van attenties voor personeel of bedrijfsrelaties. U kunt dan denken aan fruitmanden, maar ook aan kerstpakketten. Ook kunnen zij voor bosjes bloemen of een taart zorgen, de mogelijkheden zijn dus erg groot. Zij hebben dus veel verschillende mogelijkheden om de relatie met uw klanten of zakelijke relaties te verbeteren. Als u dus op zoek bent naar bijvoorbeeld leuke relatiegeschenken, dan is Robitex dus het juiste adres voor u.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn