Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

Gastouderopvang

Gastouderbureausnoesje - GastouderopvangOp het moment dat u voor het eerst een kindje hebt gekregen, komt er natuurlijk veel op u af. Er zijn veel beslissingen die genomen moeten worden, zoals ga ik weer aan het werk na de bevalling? En zo ja, hoeveel dagen ga ik dan werken? En wat moet er dan met de baby gebeuren, wie vangt deze op? U hebt voor de opvang van uw kind verschillende mogelijkheden, zoals de gastouderopvang, crèche, kinderdagverblijf of familieleden die oppassen. Bij veel mensen is de mogelijkheid van de gastouderopvang niet heel bekend. Zij zullen eerst aan familie gaan vragen of die misschien willen oppassen. Vaak worden de grootouders hiervoor benaderd en soms werkt dat heel goed. Zij vinden het dan heerlijk om het kleinkind vaak te kunnen zien, er veel tijd mee door te kunnen brengen. Maar dit is natuurlijk niet altijd een optie. Soms zijn de grootouders niet meer in leven of zij hebben juist zelf een heel druk leven waardoor ze geen tijd hebben voor een vaste oppasdag. Andere opa’s en oma’s willen geen vaste oppasdag, zij willen niet die verplichting aan gaan, maar gewoon alleen incidenteel eens oppassen. Als dat het geval is, dan worden vaak als enige overgebleven opties de crèche en het kinderdagverblijf gezien. Natuurlijk zijn dit prima opties, maar ook gastouderopvang is een zeer goede optie om uw kinderen door te laten opvangen. Wat het belangrijkst is, is dat u zelf volledig achter de keuze staat die u maakt. De gastouderopvang heeft vele voordelen te bieden, maar het kinderdagverblijf en de crèche hebben natuurlijk ook zo weer hun pluspunten. Het is dus maar net wat u het meest aanspreekt. Wat hoe dan ook belangrijk is, is dat u de verschillende mogelijkheden voor uzelf eens op een rijtje zet en de voor- en nadelen van de verschillende opties afweegt. Voor sommigen zal dan de conclusie zijn dat de gastouderopvang de beste keus voor hen is, anderen zullen een andere opvangvariant kiezen.

Voordelen van gastouderopvang

Wat zijn nu de redenen waarom u juist voor de gastouderopvang zou moeten kiezen en niet voor een van de andere opvangvormen? Er zijn een aantal pluspunten te noemen voor de gastouderopvang, namelijk:

  • het is kleinschalig, er worden nooit meer dan vijf kinderen opgevangen
  • er is door de kleinschaligheid veel ruimte voor persoonlijk contact en begeleiding
  • het kind wordt altijd door dezelfde persoon opgevangen, wat voor een vertrouwd gevoel zorgt
  • kinderen die door gastouders worden opgevangen blijken door de persoonlijke aandacht, de goede begeleiding en de kleinschaligheid zelfverzekerder te zijn en meer ontspannen, zo kwam uit onderzoek naar voren
  • er is veel flexibiliteit mogelijk met betrekking tot de opvanguren

Al met al reden genoeg dus om voor de gastouderopvang te kiezen en dan is nog niet eens het punt ter sprake gekomen dat het ook financieel vaak veel voordeliger is. Nu zijn financiën belangrijk en ze zullen bij uw beslissing zeker een rol spelen, maar het belangrijkst is natuurlijk het welzijn van uw kind. U wilt uw zoon of dochter met een gerust hart bij iemand achter kunnen laten, u wilt volledig er op kunnen vertrouwen dat hij of zij een plezierige tijd heeft terwijl u op het werk bent. Dit kan bij gastouderopvang dus zeker zo zijn. Voor mensen die wisselende werktijden hebben, bijvoorbeeld omdat ze in ploegendiensten werken, is het natuurlijk ook erg ideaal dat er met flexibiliteit naar de opvanguren wordt gekeken. U kunt zelf met de gastouder afspreken wat de mogelijkheden zijn, in veel gevallen is zelfs opvang ’s nachts een optie. Dat maakt gastouderopvang dus zeker een zeer interessante optie.

Kies voor Gastouderbureau Snoesje

Spreekt de gastouderopvang u aan en wilt u graag in contact komen met gastouders, dan kunt u dit op verschillende manieren doen. U kunt natuurlijk via uw netwerk op zoek gaan of u kunt een advertentie plaatsen. Maar de eenvoudigste manier van het regelen van gastouderopvang is via een gastouderbureau, zoals Gastouderbureau Snoesje. Bij een dergelijk bureau hebben ze verschillende mensen in het bestand staan die gastouderopvang kunnen regelen. Het werkt dan als volgt. U meldt zich bij het bureau aan en u geeft aan wat uw wensen zijn met betrekking tot de opvang en de gastouder. Zij kijken vervolgens naar de mensen die zij in hun bestand hebben staan en proberen een aantal personen voor u te vinden die goed bij u passen. U kunt vervolgens gesprekken met hen aangaan, om te kijken wie het best bij u past. Het hebben van een goede klik is immers wel erg belangrijk, het gaat tenslotte wel om uw kinderen. Hebt u een klik met iemand en wilt u met deze persoon de opvang regelen, dan regelt het gastouderbureau verder al het papierwerk dat hier bij komt kijken. Zo hebt u hier zelf helemaal geen omkijken meer naar en weet u zeker dat alles op het gebied van de contracten goed geregeld is. Een groot voordeel van op deze manier de gastouderopvang regelen is bovendien dat u ook in vakanties en tijdens ziekte altijd verzekerd bent van opvang. U komt dus niet voor het probleem te staan dat de gastouder ’s ochtends belt dat hij of zij ziek is en dat u vervolgens allemaal familie, vrienden en kennissen moet bellen om ervoor te zorgen dat uw kind toch opgevangen kan worden. Regelt u de gastouderopvang via hen, dan regelen zij een vervangende gastouder voor u in het geval van vakantie of ziekte.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn