Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

Fysiotherapie Harderwijk lost knieklachten op

Als kind had ik er al last van: kniepijn. Ik ben geboren met platvoeten en daardoor liep ik nooit zoals het hoorde. Mijn ouders kochten altijd goede, stevige schoenen. De dokter vertelde ze dat sneakers niet goed voor me waren. Dat was natuurlijk vooral als tiener helemaal niet leuk. We hebben verder nooit veel aan mijn knieklachten gedaan. Totdat ik wat ouder was en lange afstanden ging wandelen. Mijn plan was om te trainen voor de Nijmeegse vierdaagse. Maar na vier trainingen wist ik al dat dit er niet in zou zitten. Want ik had platvoeten, en daar moest ik me maar bij neerleggen. Een vriend was het daar niet mee eens. Hij heeft een eigen sportschool en vond dat ik er toch een keer naar moest laten kijken door een fysiotherapeut. Ik ging daarom op zoek naar fysiotherapie in Harderwijk. Ik vond namelijk dat mijn vriend gelijk had. Want het kon toch niet zo zijn dat ik op jonge leeftijd geen lange afstanden kon wandelen? Via Google heb ik verschillende aanbieders van fysiotherapie in Harderwijk geraadpleegd. Voor mij tellen reviews altijd heel zwaar mee. Ik zag dat Quiek fysiotherapie in Harderwijk ontzettend hoog scoorde. Op de website quiek.nl scoorde Quiek fysiotherapie 9 als gemiddelde van meerdere klantenbeoordelingen. Daarnaast heb ik in mijn vriendenkring rondgevraagd of iemand bekend was met goede fysiotherapie in Harderwijk. Want als mijn vrienden tevreden zijn, belooft dat veel goeds. Ook daar werd Quiek fysiotherapie Harderwijk een paar keer genoemd. Iemand met knie en heupproblemen was daar zelfs van haar klachten afgeholpen. Op basis van de online reviews en ervaringen van mijn vrienden besloot ik een afspraak te maken met Quiek fysiotherapie Harderwijk.

Hoe ging Quiek fysiotherapie in Harderwijk te werk?

Tijdens de eerste afspraak bij Quiek fysioptherapie Harderwijk moest ik een uitgebreide intake-formulier invullen. Daarin werd gevraagd hoe lang ik al last had van mijn knieproblemen, waar ik precies pijn had en om wat voor soort pijn het ging. Ik moest daarbij ook mijn doelstelling invullen. Natuurlijk was dat het behalen van het vierdaagsespeldje van de Nijmeegse vierdaagse. Ik moest dus vier dagen lang 40 kilometer kunnen lopen. Dat was naar mijn idee een te ambitieuze doelstelling, maar tijdens het kennismakingsgesprek met de fysiotherapeut besloten we er toch voor te gaan. Bij de tweede afspraak nam de fysio met mij zijn plan van aanpak door. Mijn knieklachten werden veroorzaakt door slecht schoeisel en slechte steunzolen, zwakke bilspieren en evenwichtsproblemen. Het plan was dus als volgt:

  • Nieuwe steunzolen aanmeten en bestellen;
  • Geschikte wandelschoenen aanschaffen;
  • Oefeningen voor het versterken van mijn been- en bilspieren;
  • Trainingsschema opstellen voor de wandelvierdaagse;
  • Evenwichtsoefeningen.

Ik had nog vier maanden om mezelf klaar te stomen voor de vierdaagse. De behandeling zou naar schatting ongeveer drie maanden duren. Ik stond te popelen om te beginnen en daarom kreeg ik tijdens de tweede afspraak meteen oefeningen voor thuis mee. Zonder thuis oefeningen te doen, zou het me namelijk niet lukken om mijn doelstelling te behalen. Tijdens de vervolgafspraken gingen we aan de slag met mijn balans, oefeningen voor mijn bil- en beenspieren en het bespreken van mijn trainingsschema. Na een maand voelde ik al vooruitgang. Ik kon mijn wandeltraining langer volhouden en dat gaf een enorme boost om door te gaan met de behandeling. Na enkele maanden was mijn kniepijn helemaal weg. Ik was dus klaar voor de vierdaagse.

Missie volbracht

Inmiddels heb ik mijn vierdaagsespeldje binnen. Door Quiek fystiotherapie Harderwijk heb ik geleerd nooit op te geven. Als je een doelstelling voor ogen hebt, ga er dan voor. Het is mij gelukt en ik ben ontzettend trots.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn