Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

Fietsbroek kopen?

Er zijn zoveel verschillende soorten en maten… Verschillende lengtes, met en zonder bretellen… Maar welke moet je nou nemen? Dat is de vraag. Allereerst is het belangrijk wat ga je ermee doen, fietsen natuurlijk… Maar hoelang en hoe goed ben ik geoefend, heb ik klachten etc. Bike and Travel helpt je bij het vinden van de juiste fietsbroek.

De geschikte fietsbroek

Allereerst kies een fietsbroek met bretellen, hierdoor blijft het zeem goed op de plek zitten en is de onderrug goed beschermd tegen kou en inwaaien. Zorg ervoor dat de onderzijde netjes is afgewerkt met een gripper, dit voorkomt omhoog kruipen. Je zou het bijna vergeten: het zeem. Het verschilt in kwaliteit en prijs. Zorg ervoor dat je een zeem kiest die stevig genoeg is. Kortom het zeem moet schokken uit het asfalt kunnen opvangen. Is het een dun ding dan doet ie ook niets, niet comfortabel dus. Een zeem ligt los in de broek, dit voorkomt wrijving tegen het zitvlak. Je leest het al: veel punten om op te letten laat jet dus goed informeren!

Hoe kies ik nou een goede fietsbroek? Wat is de juiste maat en welke bibtight past bij mij? Dit zijn drie vragen die er bij komen kijken. Allereerst hebben ze verschillende merken beschikbaar:

  • Castelli
  • Sportful
  • Rogelli
  • Assos
  • AGU.

En nog veel meer. Alle merken bibtights voldoen aan de kwaliteitsnormen en zijn dus een prima keuze. Maar waar moet je op letten? Kies de juiste bibtight bij de juiste temperaturen, kortom een licht gevoerde bibtight voor het voor- en najaar en een dikkere voor de wintermaanden als temperatuur onder nul gaan. Ga je een ‘licht’ gevoerde bibtight combineren met een jacket dan kom je de winter wel door. Een geschikte fietsbroek vinden is dus zo makkelijk nog niet.

Dan kom je bij het volgende punt: Wat is de juiste maat? Kies je voor bijvoorbeeld Castelli of Sportful? Kies dan een maatje groter. Bij ASSOS en AGU kan je ‘normaal’ kiezen. Als je de fietsbroek aandoet mag je geen stof ‘over’ hebben. Hiermee wordt bedoelt dat er geen plooien moge zijn. Wanneer dit wel het geval is dan zal het zeem kunnen gaan schuiven. Een tight moet strak zitten en mag niet knellen. Dat is wennen in het begin, maar zal naar verloop van tijd prettig aanvoelen. Draag daarnaast nooit twee broeken over elkaar. De buitenste fietsbroek schuurt de bibtight kapot, dat is zonde en moet je niet doen. Kortom investeer in twee broeken, 1 voor in de zomer en 1 voor in de winter.

Een fietsbroek hoort strak en comfortabel tegelijk te zitten. Een goede zeem is hierbij ook van groot belang. Een zeem in uw broek zorgt ervoor dat u geen last zult krijgen van schuurplekken en zadelpijn. Deze klachten komen veel voor bij fietsers en kunnen worden vermeden door een elastische broek van goede kwaliteit. Het is van belang dat de zeem een goede pasvorm heeft en warmte- en vochtregulerend werkt.

Bike and Travel

Bij BikeandTravel.nl vind je de juiste wielerkleding die geschikt is voor alle weersomstandigheden. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige, functionele materialen en bieden veel comfort. In de webwinkel vindt u fietsbroeken voor elk doeleinde en voor de meest verschillende wensen en eisen. Bekijk hun assortiment of neem vrijblijvend contact met ze op voor meer informatie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn