Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

Een persoonlijke lakzegel

Een lakzegel gebruiken om een envelop mee te sluiten, een document te voorzien van een persoonlijke touch of een ambachtelijk product te voorzien van stijlvolle branding is weer helemaal in. Een lakzegel maakt u door middel van zegellak die u smelt, waarna u een grote druppel op het papier plaatst en in de nog warme en vloeibare zegellak een lakstempel plaatst. De lakstempel bevat vaak een afbeelding of letters die uw initialen vormen, waarmee u een zeer persoonlijke lakzegel creëert. Een lakzegel geeft een chique uitstraling en een extra touch aan uw post, document of product.

De benodigdheden voor het maken van een lakzegel

Op stempels.nl zijn alle benodigdheden verkrijgbaar om zelf een lakzegel te kunnen creëren. Hiervoor heeft u nodig:

  • Een lakstempel
  • Zegellak of een stempelkussen
  • Materiaal om zegellak mee te smelten

We lopen deze benodigdheden stuk voor stuk met u door. Allereerst beginnen we bij de lakstempel. Het is natuurlijk het mooiste om een lakzegel gepersonaliseerd te maken en daarom kan bij Stempels de lakstempel op maat worden gemaakt. U kunt hierin een logo plaatsen van uw bedrijf of wellicht het wapen van de stad waar u woont. U kunt ook een persoonlijk lakstempel laten maken met uw initialen of zelfs met uw volledige naam erin. De mogelijkheden zijn groot. Daarbij ontvangt u bij bestelling van een lakstempel op maat een prachtige lakstempel gemaakt van een gelakt houten heft en een voet van messing waarin de afbeelding of tekst wordt gegraveerd. De lak die u nodig heeft voor het maken van een lakzegel kan op verschillende manieren worden toegepast. Zo kunt u traditionele zegellak gebruiken die u, zoals dit vroeger al gebeurde, smelt met vuur van een kaars of lucifer, waarbij u de lak druppelt zodat u hier uw lakstempel in kunt plaatsen. Dit lakzegel is echter breekbaar en kan met de huidige postverzorging wellicht niet ongeschonden aankomen. Een goed alternatief voor post is de flexibele lak, die niet breekt bij postverzending. Deze lak is verkrijgbaar in staaf- en korrelvorm en is te smelten in de daarvoor bestemde laksmeltstelletjes die eveneens via Stempels.nl verkrijgbaar zijn. De flexibele lak is eenvoudig aan te brengen en ook met deze lak maakt u heel mooi uw eigen bijzondere lakzegel.

De alternatieven voor lak

Werken met zegellak is prachtig maar misschien niet voor alle gelegenheden even praktisch. Daarnaast kan het in sommige gevallen arbeidsintensief zijn om lak te smelten in een smeltsetje en wilt u liever op een andere manier een lakzegel gebruiken. Gelukkig zijn hier mooie alternatieven voor. Zo zijn er via Stempels.nl diverse zelfklevende lakzegels te verkrijgen. Deze hebben standaard afbeeldingen en zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren. Hierbij heeft u nog steeds de mogelijkheid om zelf te bepalen wat er op het zegel staat. U kunt net als bij de lakstempel de zelfklevende lakzegels laten voorzien van uw logo, uw initialen en zelfs tekst. Er zijn zelfklevende lakzegels verkrijgbaar in het rood, bordeauxrood, goud, parelmoer en zilver. Is een zegel met een meer algemene afbeelding voor u ook zeer geschikt, dan heeft u ook hier een zeer uitgebreide keuze in, bijvoorbeeld zelfklevende lakzegels met een boom, een Franse lelie, een hart, een kolibrie, Keltische tekens, een kroon, een roos, een vlinder, eigenlijk te veel verschillende soorten om op te noemen. Daarnaast zijn ook deze zelfklevende lakzegels in verschillende kleuren verkrijgbaar. Kiest u er tot slot toch liever voor om een stempel te plaatsen met uw lakstempel, dan zijn er ook diverse stempelkussens speciaal voor lakstempels verkrijgbaar, met inktkussens in diverse kleuren. Stempels.nl biedt u daarmee op diverse manieren de mogelijkheid om post, documenten en producten een geheel eigen stempel te geven.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn