Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

Doe een luchtreiniger test voor aankoop van een luchtreiniger

Dit was één van de beste tips die ik kreeg van een collega. Ik kamp al tijden met allergieën. Jeuk, geïrriteerde ogen en luchtwegen. Het leek wel alsof het steeds erger werd. Nu heb ik me al wel eens laten testen op allergieën bij de huisarts en daar kwam uit dat ik allergisch ben voor:

  • Graspollen
  • Boompollen
  • Honden
  • Katten
  • Paarden
  • Huisstofmijt

Ondanks dat ik mijn huis goed schoon en stofvrij maak, ik geen honden of katten heb en uit de buurt blijf van paarden, bleef ik last houden. Natuurlijk heb ik mijn ramen wel open gehad met warm weer in de zomer, maar of mijn klachten daar vandaan kwamen? Ik betwijfelde het. Een luchtreiniger test was dan ook een goede tip. Ik heb eerder een luchtreiniger aangeschaft, een klein filterapparaat dat ik vooral in de slaapkamer gebruikte, maar dat werkte nauwelijks. Met wat onderzoek op internet kwam ik deze keer op luchtreiniger.nl terecht. Dit is de website van Healthy Air International die onder andere een webshop heeft waar je luchtreinigers, luchtbevochtigers en luchtzuiveraars kunt kopen. Deze website heeft ook een hele pagina besteed aan uitleg over een luchtreiniger test.

Het resultaat van mijn luchtreiniger test

Zoals de website al vermeld zijn niet alle luchtreinigers geschikt voor alle ruimtes. Een luchtreiniger test is er daarom voor om te kijken naar de benodigde capaciteit voor de ruimte waar de luchtreiniger nodig is en het bepalen welke klachten je hebt op welk moment. Het jaargetijde speelt daar bijvoorbeeld ook een rol bij, omdat je in de zomer je ramen open hebt en in de winter de ramen dicht met de verwarming aan. De lucht wordt dan droger, waardoor je een luchtbevochtiger nodig kunt hebben. In mijn geval waren mijn allergieën een belangrijke indicator. De luchtreiniger test wees uit dat het belangrijk is om vooral te kijken naar het filter dat wordt gebruikt. In mijn geval werd een HEPA-filter, voluit High Efficiency Particulate Air-filter, aangeraden. Dit filtert de lucht vrij van allergenen, huisstofmijt en zelfs fijnstof. Dat is een prettige bijkomstigheid, want ik had er nooit bij stil gestaan dat het fijnstof dat afkomstig is van het verkeer dat over de rijksweg die langs mijn huis ligt ook een oorzaak kan hebben. Dit, samen met een ionisator, zou voor mij de uitkomst moeten bieden. Ik had toen nog geen idee wat een ionisator is, maar dit blijkt ervoor te zorgen dat de stofjes waarvoor ik allergisch ben worden afgebroken en daardoor niet meer in de luchtwegen terecht komen. Hierdoor zouden mijn klachten af moeten nemen. Je leert zo best veel van een luchtreiniger test.

Het kiezen van een luchtzuiveringsapparaat

Na de luchtreiniger test ben ik op zoek gegaan naar het luchtzuiveringsapparaat dat het beste aansluit op mijn situatie. Op de website van Luchtreiniger kun je de verschillende apparaten met elkaar vergelijken en daardoor was het vrij eenvoudig om een keuze te maken en dat vind ik wel belangrijk in dit soort situaties. Een luchtreiniger is een aanschaf waar je lang plezier van wilt hebben. Gelukkig was het apparaat van mijn keuze gunstig geprijsd en ging de aanschaf ook vlot. Het is een erg gebruiksvriendelijke webshop die prettig is in gebruik en overzichtelijk oogt. Nu ik een aantal weken gebruik maak van mijn luchtzuiveringsapparaat weet ik dat de luchtreiniging test voor mij erg heeft geholpen. Ik heb daardoor snel en eenvoudig een machine kunnen kopen die, zoals de test uitwees, ervoor zorgt dat mijn klachten aanzienlijk verminderen. Ik zou willen dat ik eerder een luchtreiniger test had laten doen. Dan was ik waarschijnlijk al langer van mijn klachten verlost geweest. 

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn