Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

De opleiding tot keurmeester: iets voor jou?

De opleiding tot keurmeester voltooien? Wat moet je hier precies voor doen en is het moeilijk? Toen ik het aanbod kreeg om de opleiding tot keurmeester te gaan volgen, had ik geen idee wat dat precies zou betekenen. Natuurlijk wilde ik hier eerst meer over weten. Een keurmeester is blijkbaar iemand die belast is met het uitvoeren van keuringen. Het is iemand die zich voor zijn beroep of ook wel uit liefhebberij bezighoudt met keuringen. Dit heeft vaak te maken met keuringen, maar heeft ook te maken met dieren, producten en instellingen. Verschillende soorten keurmeesters bestaan er dus, wat maakt dat de opleiding tot keurmeester ervoor zorgt dat jij breed opgeleid bent en niet beperkt bent tot bijvoorbeeld alleen voedsel. 

Waar kan ik een opleiding tot keurmeester volgen? 

Wellicht ten overvloede, maar om keurmeester te worden zul jij een opleiding moeten beginnen en deze ook voltooien. Gereedschap keuren? Een NEN cursus 3140 of keurmeestercursus kun je volgen bij Ingenium dé Opleider van Nederland. Waarom zou je voor hen kiezen? Dat is onder meer vanwege de volgende redenen: 

  • 25 jaar ervaring 
  • Ingenium is de marktleider in keurmester- en NEN cursussen
  • Intensieve en to-the-point cursussen 
Een voorbeeld is dus gereedschap keuren. Om gereedschap te kunnen en mogen keuren moet je dus een dergelijke opleiding gaan volgen tot keurmeester. De kwaliteit van opleidingen en trainingen wordt voor een groot deel bepaald door de kwaliteit van de docent. Ingenium dé Opleider werkt voor al de NEN cursussen uitsluitende goede docenten die werkzaam zijn in het vakgebied van de opleiding. De vraag waar je een opleiding tot keurmeester ergens anders beter kan volgen kan bij deze dan ook beter niet beantwoord worden, aangezien een bezoekje brengen aan de-opleider.nl duidelijk maakt waarom je niet verder hoeft te zoeken. En als jij denkt dat er niet genoeg locaties zijn om deze opleiding tot keurmeester te volgen dan heb je het mis. Er zijn locaties in Alkmaar, locaties in Amsterdam, Assen, maar ook in Heerenveen, Hengelo en Eindhoven. Kortom, er zijn genoeg plaatsen waar jij terecht kunt om succesvol keurmeester te worden. Het loont altijd om een opleiding succesvol te hebben afgerond.

Een voorbeeld uit de praktijk 

Een voorbeeld uit de praktijk van iemand die dacht dat hij nooit keurmeester kon worden zal nu volgen. Dit voorbeeld wordt aangehaald om precies te illustreren waarom het zo van belang is om een bepaalde opleiding tot keurmeester gewoon te volgen, ook al ben je bang dat je faalt. Het was namelijk een jongere man die altijd van zijn omgeving had gehoord dat hij niks zou kunnen bereiken en dat hij het beste kon dromen om dit beroep te gaan doen. Niets is minder waar, want toen de betreffende jongeman in gesprek ging met dé Opleider bleek dat hij al wat meer vertrouwen kreeg in de mogelijkheden en vooral in zijn kunnen. Een aantal jaren later kijken we terug naar hoe hij er voor staat: hij is een van de beste keurmeesters geworden en dit is mede te danken aan de mogelijkheden die bestonden om hem een opleiding tot keurmeester te laten doen.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn