Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

De mogelijkheden van een rentevaste periode

Hypotheken en een rentevaste periode is nu niet bepaald een onderwerp waar de meeste mensen heel wild van worden. En daar kunnen wij best over mee praten. Enkele maanden geleden wilden we eindelijk de grote stap nemen: het kopen van ons eerste huis. Ik kan je vertellen dat er een heleboel leuke elementen zijn bij het kopen van je eerste huis. Je gaat ineens heel anders kijken naar huizen, dan wanneer je “slechts” huurt. Het idee dat je toch wel voor een langere periode hier zal zijn, maakt het anders. Helaas zijn er echter ook een aantal dingen die ik het liefst over had geslagen. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een hypotheek en dingen als een rentevaste periode. Het was voor mij en mijn partner een hoop gebrabbel en we hadden dan ook zeker iemand nodig die ons hierbij kon helpen.

  • Verschillende hypotheekvormen
  • Hypotheekrente
  • De looptijd

Ten eerste was het van belang hoe hoog de hypotheek zou zijn die we konden krijgen. Tenslotte bepaalde dit voor een groot gedeelte naar wat voor soort huizen we konden gaan kijken. Het is natuurlijk hartstikke leuk om allerlei huizen te bezichtigen, maar je wilt toch eigenlijk niet verliefd worden op een woning die je je niet kunt veroorloven en dus was onze eerste stap om erachter te komen wat nu de hoogte zou zijn van onze hypotheek. We gingen bij verschillende hypotheekadviseurs langs, maar we hadden nooit echt het idee dat we nu een goed advies kregen. Het was allemaal zeer partijdig en ze waren meteen bezig met het aansmeren van een hypotheek. Iets waar we zeker niet van gediend waren.

De juiste informatie over de rentevaste periode en meer

Uiteindelijk kwamen we op de website van het bedrijf Recht op Advies terecht en dit was nu precies waar we al die tijd al naar zochten. Hier wisten ze waar ze mee bezig waren en het mooiste van alles was nog wel dat ze zeker niet partijdig waren. We voelden ons serieus genomen door dit bedrijf en zij vertelden ons een hoop meer dan alle andere hypotheekadviseurs bij elkaar. Hier zaten natuurlijk een hoop onderwerpen tussen die ons niet zoveel zeiden, maar we waren maar wat blij dat zij ons toch de informatie gaven. Neem bijvoorbeeld de rentevaste periode. Zowel ik als mijn partner hadden hier eigenlijk helemaal niet zo bij stil gestaan. We zouden toch “gewoon” een hypotheek afsluiten. Nou zo simpel is het dus helaas niet. Dingen zoals de rentevaste periode zijn pas het begin van alle dingen waar je over na moet denken en die kunnen meewegen in de beslissing die jij moet gaan nemen. Het was een stuk moeilijker dan we aanvankelijk dachten, maar met de hulp van de medewerkers van Recht op Advies zijn we er heel erg goed uitgekomen.

Wel of geen rentevaste periode

Net zoals met veel andere zaken die bij hypotheken komen, is het ook bij de rentevaste periode zo dat er de nodige voor- en nadelen bij komen kijken. Wat werkt voor de een, kan voor de ander de slechtste keuze op dat gebied zijn. Wij kunnen iedereen aanraden om alle informatie die je nodig hebt, in te winnen bij het bedrijf RechtopAdvies.nl. Zij weten zeker waar ze het over hebben en hun ervaring spreekt dan ook voor zich. Wil je bijvoorbeeld meer weten over de rentevaste periode? Maak dan gewoon eens een afspraak via de website. Door het duidelijke contactformulier in te vullen kun je hier zo terecht en kun je de informatie krijgen die jij nodig hebt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn