Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

De led verstraler maakt het verschil, elke keer weer

Als groepje fervente vissers zitten we vaak lange afstanden in de auto om de optimale plek te kunnen vinden. Afgelopen jaren hebben we ons voornamelijk gericht op de meren en rivieren in Frankrijk, maar toen we daarop uitgekeken raakten, hadden we een probleem. We wilden op zoek naar nieuwe mogelijkheden en uitdagingen, grotere vissen en eigenlijk ook een compleet andere omgeving voor een andere ervaring. We besloten om het advies van een vriend van Johannes te volgen en eens te kijken in het gebied rond Zweden en Noorwegen. Nadat we een week rondgereden hadden met z’n vijven, wisten we direct dat dit de plek was waar we wilden gaan vissen. Maar toen we de lokale mensen spraken, wisten we ook dat we nog lang niet klaar waren. Onze hengels zijn niet geschikt voor de grotere zalmen die daar zwemmen, onze kleding is niet warm genoeg in de herfst en zonder led verstraler is het levensgevaarlijk om naar huis te rijden. In Nederland wordt het niet echt donker, zeker niet wanneer je het vergelijkt met de zwarte nachten in Zweden en Noorwegen. Geen lantaarns, geen borden en ontzettend veel wild. Zonder led verstraler wilde geen van ons de trip wagen, zo onder de indruk waren we.

De led verstraler op de auto en gaan!

We hadden gedacht dat een led verstraler bestellen via de after market een fluitje van een cent zou zijn. Nou, dat hadden we verkeerd. Het is lang niet zo makkelijk om passende apparatuur te vinden voor de Nissans waarmee we zouden rijden. We kwamen met een omweg in contact met de mensen die Werken bij Licht op hebben gezet (werkenbijlicht.nl) en die adviseerden ons eens te kijken op de website. Als we er niet uitkwamen konden we het alsnog direct vragen. We vonden echter direct de led verstraler die we wilden hebben. Een sterk model met wit licht en een enorm bereik, zodat we ook naar de afgelegen meren en riviertjes kunnen in het hoge noorden. Aangezien er toch niemand anders op de weg is daar, is het gemakkelijk om gewoon met een enorme bak licht te rijden. We hebben de led verstraler wel met een speciale knop ingebouwd zodat we niet per ongeluk de led verstraler aan kunnen knippen wanneer we op de snelheid rijden. Dan denken de vliegtuigen nog dat ze daar kunnen landen dankzij het enorme bereik van onze led verstraler!

De juiste apparatuur

Achteraf was de led verstraler een van de goedkoopste investeringen wanneer we kijken naar de kosten. De hengels en benodigdheden voor het vliegvissen, de sterkere molens, grotere netten en sterkere haken hebben al met al veel meer gekost dan we dachten. Maar tijdens de eerste trip heeft alles zich uitstekend bewezen. Hendrik ving direct een zalmforel van 2,5 kilo en niet veel later meldde Johannes zich die hulp nodig had. Jawel, met twee man het water in om een zalm van zes kilo aan land te trekken! Ongelooflijk, de ervaringen waren geweldig, zelfs ondanks het feit dat we geen barbecue aan mochten steken en geen vuur mochten maken. Door de aanhoudende droogte zou dat enorm gevaarlijk geweest zijn (vandaar dat de sigaretten ditmaal ook in de auto bleven liggen). Uiteraard werd het weer veel te laat voordat we naar het huisje gingen, maar dankzij de led verstraler zagen we de vier elanden, drie reeën en de twee wilde zwijnen ruim op tijd en konden we elke bocht in de weg zien zonder gevaarlijke omstandigheden. Het loont dus duidelijk om te luisteren!  

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn