Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

De boekhouding uitbesteden van een uit de hand gelopen hobby

Al jaren maak ik sieraden en kleine kunstwerkjes die ik online verkoop via een webshop. Dit was altijd een hobby wat ik naast mijn werk deed, tot ongeveer anderhalf jaar geleden. Een bekend iemand kocht één van mijn sieraden en heeft daar een post van op Instagram gezet. Voor ik het wist steeg het aantal bezoekers op mijn website en daarmee ook de verkoop van mijn sieraden. Op een gegeven moment kon ik de vraag niet meer aan en moest ik wel stoppen met mijn werk om fulltime sieraden te gaan maken. Ik ben toen naar de Kamer van Koophandel gegaan en heb een bedrijfje gestart, waarmee ik nu dus mijn eigen sieradenlijn heb. Bij een eigen bedrijf komt alleen een boekhouding en dat is niet mijn sterkte punt. Ik heb ook geen mensen in mijn omgeving die dat kunnen en dus wilde ik mijn boekhouding uitbesteden. Via een collega bij mijn vorige werkgever ben ik in contact gekomen met Finovion. Zij stuurde mij de website finovion.nl door en daar las ik dat de boekhouding uitbesteden een mogelijkheid was die zij aanbieden. Ik heb daarom contact met hen gezocht om eens meer te weten te komen over de service die zij bieden en de vraag of de boekhouding uitbesteden ook voor mij een optie was.

Mijn boekhouding uitbesteden aan Finovion

Ik wilde mijn boekhouding uitbesteden om diverse redenen:

  • Ik heb geen gevoel voor cijfers en boekhouding
  • Ik heb geen verstand van de hele rompslomp die er belasting technisch bij komt kijken
  • Ik wil verzekerd zijn dat alles financieel qua inkomsten en uitgaven geregeld is
  • Ik wil de inkoopfacturen op één plek hebben
  • En ik wil een overzicht hebben van wat er aan de eindstreep overblijft

Mijn boekhouding uitbesteden had dus, naar mijn idee, best wat voeten in aarde, maar Finovion heeft mij daarin gerustgesteld. De mensen van Finovion hebben mij verteld dat er zeer veel kleine ondernemers zoals ik hun boekhouding uitbesteden en dat het juist heel slim is om dit te doen. Niet alleen loop je dan geen risico’s en ben je ervan verzekerd dat de financiën goed geregeld zijn, maar je kunt je ook nog eens concentreren op dat waar je goed in bent. In mijn geval is dat het ontwerpen, maken en verkopen van mijn sieraden. Deze geruststelling had ik nodig en toen heb ik de keuze gemaakt. Ik wilde mijn boekhouding uitbesteden aan Finovion en wel direct. Dit gaf een heel erg opgelucht gevoel en ik ben ook heel blij dat ik het inmiddels gedaan heb, want ik heb direct gemerkt dat ik in geode handen ben bij Finovion. Ze hebben mij globaal geadviseerd in een aantal zaken waarmee de boekhouding gemakkelijker kan worden bijgehouden. Daarbij houden ze er rekening mee dat je er niet echt verstand van hebt, dus je krijgt ook geen onbegrijpelijke materie voorgeschoteld. De boekhouding uitbesteden is dan wel geen hogere wiskunde, maar het heeft voor mij geen zin om nu opeens alles te willen begrijpen, terwijl ik het juist om die reden uit handen geef aan Finovion. Hier is gelukkig alle begrip voor.

Finovion biedt mij de juiste tools om alles aan te leveren

Om Finovion mijn boekhouding te kunnen laten doen lever ik vrijwel alles online aan hen aan. Zij verwerken alles weer digitaal en dat scheelt een boel papieren administratie. Alle facturen die de deur uitgaan en de facturen die binnenkomen, samen met alle andere bescheiden en papieren worden digitaal opgeleverd en verwerkt. Finovion doet ermee wat gedaan moet worden en ik heb er daardoor ook echt geen omkijken naar. Heerlijk vind ik dat.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn