Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

BMW onderhoud: hoe je jouw BMW als nieuw kunt houden

De gemiddelde Nederlander brengt dagelijks 101 minuten per dag of maar liefst 37.935 uur door in zijn of haar auto. We gebruiken onze auto’s voor alles, van boodschappen doen tot naar het werk gaan. Voor de meeste mensen is hun auto als een vijfde ledemaat. Voor eigenaren van een BMW wordt dit feit nog meer benadrukt: een BMW is niet alleen een vitaal aanhangsel, maar een schat, iets om trots op te zijn. Dit is dan ook de reden waarom er niks frustrerender bestaat dan het tegenkomen van een of andere vorm van autopech, vooral als het je belemmert om te komen waar je moet zijn. BMW onderhoud kost niet veel tijd, geld en energie, maar een reparatie wel. Je kunt dus maar beter je BMW onderhoud in de gaten houden en doen. Het is irritant, stressvol en ongewenst als je merkt dat je naar de kant van de weg wordt getrokken, omdat er iets verkeerd loopt met je BMW. Gelukkig kunnen veel van de meest voorkomende BMW-problemen worden voorkomen met de juiste check-ins en BMW onderhoud. In dit artikel presenteren we nuttige tips voor BMW-bezitters, zodat je jouw auto langer als nieuw kunt laten rijden.

Het belang van BMW onderhoud

Net als de meeste goede gewoonten, is routinematig BMW onderhoud moeilijk om in te komen. De meeste mensen stellen automatisch onderhoud uit omdat het ongemakkelijk, tijdrovend en mogelijk stressvol is. Eigenlijk compleet overbodig, want dat is het niet! Of je nu een beperkt budget hebt en in de verleiding bent om je BMW onderhoud over te slaan, of je planning dwingt je om een ​​afspraak met je garage uit te stellen, onthoud dan dit: slecht BMW onderhoud kan lelijke gevolgen hebben. Slecht onderhouden voertuigen zijn de oorzaak van duizenden ongevallen per jaar. In feite kost zal een ongeluk veroorzaakt door je slecht onderhouden voertuig je meer geld kosten. En zelfs als je het geluk hebt om een ​​ongeluk te vermijden, kan het niet regelmatig onderhouden of het goedkoop onderhouden van je voertuig, de levensduur van je BMW met jaren verkorten. Stel bijvoorbeeld dat een gemiddeld voertuig tijdens zijn levensduur ongeveer 200.000 kilometer zou kunnen rijden. Zonder de juiste zorg gooit je die rijtijd terug tot 150.000 kilometer of minder. Kortom, je verliest (onnodig) 25% van de duurzaamheid van jouw auto. De meeste mensen zijn niet technisch getraind of bekwaam genoeg om op hun knieën te gaan en hun auto zelf te onderhouden. Daarom zijn er ook gespecialiseerde autoservicepunten. Maar we hebben toch enkele tips, namelijk: probeer je auto in de schaduw te parkeren, houd je auto proper zowel binnen als buiten en houd je tankbeurten en het aantal kilometer dat je kunt rijden bij.

Belangrijkste servicepunten

Het is onvermijdelijk dat je op een gegeven moment je auto naar de garage moet brengen voor reparaties. Als je echter je BMW voor regelmatig BMW onderhoud binnenbrengt bij een vakman, kun je later hoge kosten vermijden. Je auto zal minder reparaties nodig hebben en je zult je auto ook sneller, beter en langer kunnen gebruiken dan anders het geval zou zijn. Reco Motorservice is de BMW specialist in Breda. Hun werkplaats is open, waardoor je alle werkzaamheden aan je BMW kunt volgen. Bovendien profiteer je hier niet alleen van betaalbare prijzen, maar geniet je ook van maandelijkse aanbiedingen. Neem gerust contact op met de garage voor vragen, een offerte of meer informatie aangaande een klein of groot onderhoud van je BMW of eventuele reparaties via de website www.recomotorservice.nl. De belangrijkste servicepunten die door het vakkundige team van Reco Motorservice gecontroleerd worden zijn:

  • de motor
  • de remmen
  • de banden
  • het koelsysteem
  • het stuursysteem
  • de transmissie
  • de olie
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn