Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

Bedwantsen bestrijden bij ons thuis

Als ik eraan denk krijg ik nog jeuk. We hadden last van beestjes in huis. Bedwantsen welteverstaan. Het is echt een nare gewaarwording om erachter te komen dat je bedwantsen in huis hebt. Het begon bij mijn zoontje, die had af en toe last van rode, jeukende vlekken en in het begin had ik dat helemaal niet door. Hij is zo’n kind dat niet klaagt en regelmatig buiten speelt, dus ik ben wel gewend dat hij soms thuis komt met schrammen en plekken. Maar tijdens het eten bleef hij eraan krabben en hij zei dat hij in de brandnetels had gestaan, maar zo zag het er niet uit. Ik ben online gaan zoeken en toen kwam ik er al snel achter dat hij bedwantsen in bed moest hebben. Ik heb zijn bed overhoop gehaald en alles direct goed gewassen, maar had ook al gelezen dat dit niet voldoende is. Toen ik erachter kwam dat mijn beide dochtertjes ook last bleken te hebben was de maat vol. Ik ben naar beestjeskwijt.nl gegaan en heb direct gezocht naar een ongediertebestrijder in de buurt die gespecialiseerd is in bedwantsen bestrijden.

Bedwantsen bestrijden door een ongediertebestrijder

Ik had via Beestjes Kwijt al snel een ongediertebestrijder bij ons in de buurt gevonden en een afspraak was snel gemaakt. Hij kwam snel en toen hebben we besproken wat er aan de hand was. Bedwantsen bestrijden blijkt geen specialisme te zijn, maar onderdeel van het vak van ongediertebestrijder. Bedwantsen bestrijden komt echter wel veel vaker voor dan ik dacht. Ik voelde me daardoor gelukkig toch een klein beetje een minder slechte moeder. Het blijkt dat bedwantsen niet per definitie in bed hoeven te zitten. Je kunt ze ook aantreffen op:

  • Stoelen
  • Banken
  • Vloerbedekking
  • Kleding
  • Bioscoopstoelen
  • Kantoormeubels

Overal waar mensen zitten en het warm wordt, en dus lichaamsvocht in meubels kan trekken, maken bedwantsen een kans. Bij het bedwantsen bestrijden heeft onze ongediertebestrijder dus eerst een onderzoekje gedaan. Hij gaf mij al de tip dat ik al het beddengoed op 60 graden moest wassen, zo kon ik zelf al bedwantsen bestrijden. Daarnaast is de ongediertebestrijder zelf aan de gang gegaan met een combinatie van stoom en een hittekanon. Ik had vooraf gevraagd of het ook zonder insecticide kon, want ik wil mijn kinderen daar liever niet aan blootstellen. Dat was geen enkel probleem, al gaf de ongediertebestrijder aan dat we dan wel in de gaten moesten blijven houden dat de bedwantsen niet terugkomen. Bedwantsen bestrijden is een kwestie van geduld, maar het is niet vreemd dat de ongediertebestrijder soms  een tweede keer moet komen om de bedwantsen te bestrijden.

Speurhonden om bedwantsen op te sporen

De ongediertebestrijder ging aan de slag met bedwantsen bestrijden. Hij had wel door dat hij zich in eerste instantie moest richten op de slaapkamers van de kinderen. Ik heb voor de zekerheid mijn eigen slaapkamer ook maar gelijk laten doen. Om zelf ook bedwantsen te bestrijden heb ik de kleding gewassen die op 60 graden gewassen kon worden en die het meeste gedragen wordt door mijn kinderen en mijzelf. Een aantal kledingstukken zijn naar de stomerij gegaan, want stoom schijnt ook te helpen bij het bedwantsen bestrijden. De ongediertebestrijder vertelde waar we op moesten letten om te kijken of de bedwantsen niet terug kwamen. Als we het zeker wilde weten kon hij een keer terugkomen en dan zou hij een speciale speurhond meenemen om de bedwantsen te traceren. Gek idee dat ze speurhonden voor dit soort dingen inzetten, maar als het werkt, dan maak ik er graag gebruik van. Uiteindelijk bleek het bij ons niet nodig en hebben we, dankzij onze ongediertebestrijder, in een keer alle bedwantsen uitgeroeid.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn