Mercard

Nederlandse bedrijvengids online artikelen vinden

3D printen; toekomst en vandaag

3D printen is iets wat steeds meer wordt toegepast in verschillende vakgebieden. U moet hierbij denken aan de medische sector, de agrarische sector, de scheepvaart en tal van andere sectoren. Aan dit rijtje kunnen in de toekomst steeds meer sectoren worden toegeschreven die op den duur niet meer zonder deze techniek zullen kunnen. Wat eerst nog op toekomstmuziek leek, is nu aan de orde van de dag. De ontwikkelingen die de laatste jaren allemaal gaande zijn kunnen worden teruggelezen onder het kopje ‘3D printen toekomst’. Dat betekent dat u als u meer wilt weten als bedrijf of particulier u op ‘3D printen toekomst’ kunt zoeken om te zien wat de toepassingen zijn waar nu aan gewerkt wordt en die wellicht voor u van belang zijn in de toekomst. Wij moedigen bedrijven ook aan om na te denken over ‘3D printen toekomst’ als het gaat om toepassingen binnen het eigen bedrijf. Wat is er allemaal mogelijk met 3D printen? Toekomst muziek of niet; de ontwikkelingen zetten zich voort. In ziekenhuizen worden bijvoorbeeld hele maaltijden geprint. Dat levert de ziekenhuizen tijd op om zich te richten om meer belangrijker zaken zoals de zorg voor de patiënten en onderzoek dat verricht moet worden. De prijzen voor printers worden steeds lager en dan hebben we het met name over de prijzen die worden gerekend voor de meer eenvoudige printers die worden gebruikt voor minder gecompliceerde productieprocessen. Wilt u als bedrijf of organisatie zelf een printer aanschaffen, dan kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers en dan zullen we u alles vertellen over de voordelen:

  • de beste prijs voor uw printer
  • hoger rendement bij toepassingen
  • informatie en advies op ieder moment
  • altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen
  • de duurzame manier van produceren

3D printen; toekomst voor mensen en machines

‘3D printen toekomst’ opzoeken op het internet zal u leiden naar verschillende technieken zoals de techniek voor ontwikkelingen van machines met 3D print. Toepassingen met metaal, titanium maar ook tal van organische toepassingen die de duurzaamheid van productieprocessen zullen verbeteren zult u terugvinden als u zoekt op ‘3D printen toekomst’. 3D printen wordt toegepast op tal van terreinen. Maar vooralsnog hebben wij alleen een aantal grote voorbeelden genoemd en de voorbeelden van printing die voor de gewone burger aan de orde van de dag is. Zo heeft u in uw dorp of stad gewoon de mogelijkheid om een tekening van eigen hand 3D uit te laten printen. De achterliggende techniek van 3D printing bestaat al jaren, maar pas de laatste tijd heeft de techniek zijn weg naar de mensen gevonden en de onderzoeken die op dit moment worden gedaan naar de mogelijkheden voor toepassingen in de toekomst gaan snel en zijn werkelijk verbluffend. Ga naar ‘3D printen toekomst’ en sla de mogelijkheden er op na. Natuurlijk moet er nog veel onderzoek worden verricht voordat sommige toepassingen kunnen worden uitgevoerd, maar dat zijn de processen waar in Nederland dan ook zeer hard aan wordt gewerkt. Wij kunnen met trots vertellen dat wij als klein kikkerlandje de absolute voorloper zijn als het gaat om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van 3D printen en als u nu of in de toekomst zoekt op ‘3D printen toekomst’ dan zult u dan ook zien dat de mogelijkheden verder reiken dan u ooit had kunnen vermoeden. Een schedel, een prothese of een ander vervangend orgaan printen? Het is geen toekomstmuziek; het is aan de orde van de dag want het gebeurt op het moment. Deze ontwikkelingen zijn nog maar een topje van de ijsberg en u houdt haast niet voor mogelijk wat de toekomst zal brengen! Houdt daarom alle ontwikkelingen op onze website in de gaten door te kijken naar ‘3D printen toekomst’. U zult uw oren en ogen werkelijk niet geloven.

3D printen; toekomst voor productieprocessen

Zoals eerder vermeld is de specifieke techniek waarmee wordt gewerkt bij 3D printing niet bepaald revolutionair te noemen; echter de toepassingen die er worden gemaakt met de techniek; die zijn wel degelijk revolutionair te noemen. Goederen die op dit moment enkel nog kunnen worden geproduceerd door grootschalige projecten in fabrieken; kunnen in de toekomst veel makkelijker en tegen lagere productiekosten worden geprint. Dat komt niet alleen de kosten en het rendement van bedrijven ten goede, maar ook het milieu. Want een van de grote voordelen van 3D printing is dat het duurzame toepassingen mogelijk maakt en dat is waar we allemaal graag naartoe willen en moeten. Ga naar ‘3D printen toekomst’ op onze website en lees alles over het onderzoek naar de toepassingen die momenteel gaande zijn als het gaat om driedimensionaal printen. Voor bedrijven is het leuk en nuttig om te zoeken op ‘3D printen toekomst’ want wellicht is er een techniek die past bij de producten die u produceert. Massaproductie die niet goed is voor het milieu wordt serieus bedreigd door de opkomst van de 3D printers en dat is een zeer goede ontwikkelingen omdat bedrijven hierdoor gestimuleerd worden om verder te denken en stappen voorwaarts te maken. Veel landen pikken dan ook de mogelijkheden van 3D printen op en starten zelf ook onderzoeken naar de mogelijkheden. Wat er allemaal mogelijk gaat worden is spannend en leuk! Hou het in de gaten! Zelf een printer aanschaffen of andere vragen? Bekijk de veelgestelde vragen of neem direct contact op met een van onze medewerkers!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn